Ce ţi se întâmplă în creier când eşti fericit

Prea multe cercetări au avut ca obiectiv analiza stresului, depresiei şi conexiunii lor cu bolile şi foarte puţine au examinat biologia bucuriei. Dacă s-ar fi pus mai mult accent pe motivul pentru care oamenii nu merg la doctor când sunt optimişti, fericiţi şi bucuroşi, ar fi pusă mai puţină importanţă pe starea emoţională care, întâmplător, generează mai mulţi bani pentru producătorii de medicamente. Există multe modalităţi de experimentare a plăcerii în creier, iar fericirea poate fi una dintre emoţiile ce previne şi inversează cascada de evenimente celulare ce duc la boală.

RomaniaTV.net
17 ian. 2017, 09:21
Ce ţi se întâmplă în creier când eşti fericit

Fericirea artificiala

Multi oameni devin dependenti de substantele chimice – alcool, cocaina, amfetamine, heroina si nicotina. De ce o fac si de ce nu sunt fericiti? Pentru ca in creier exista o varietate de sisteme chimice ce le regleaza activitatile electrice in mers si in somn si drogurile stimuleaza artificial aceste sisteme, insa emotiile nu sunt cele de bucurie.

Citeşte şi  Cum influenţează TĂCEREA creierul

Spre exemplu, un compus chimic numit „dopamina” este imprastiat in creier de celule specializate in momentul in care o persoana obtine orice fel de recompensa, precum satisfacerea foamei si setei, castigarea unui premiu, ori trecerea unui examen.

Dopamina este cunoscuta si sub numele de „hormonul recompensa”. De asemenea, actiunile sale chimice sunt produse si de compusi precum de amfetamina si cocaina. Ele ofera sentimentul de optimism, putere, cunostiinta si un nivel ridicat de energie.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO