Ce tip de bărbat caută femeile în 2023! Preferințele legate de partener s-au schimbat după pandemie

Se pare că dinamica societății și multiplele evenimente care au avut loc în ultimii ani au afectat modul în care oamenii își aleg un partener, dar și tipul relațiilor în care se angajează în relații.

27 oct. 2023, 22:27
Ce tip de bărbat caută femeile în 2023! Preferințele legate de partener s-au schimbat după pandemie
Ce tip de bărbat caută femeile în 2023! Preferințele legate de partener s-au schimbat după pandemie

Anul 2020, caracterizat în cea mai mare parte de pandemie, a fost, fără îndoială, un an în care s-au produs multe „descoperiri”. Prin urmare, nu este surprinzător că noul deceniu nu a adus doar transformări în domeniul relațiilor, ci și modificări în modul de alegere a unui partener.

Citește și: NASA trage un semnal de alarmă! Un asteroid uriaș se îndreaptă spre orbita Pământului. Este de două ori mai mare decât Burj Khalifa

„Nu poți să închizi pe cineva în casă timp de doi ani și să te aștepți să iasă la fel”, susține antropologul Dr. Helen Fisher. Ceea ce căutăm la partenerul ideal s-a schimbat în ultimii trei ani.

Conform lui Fisher, citată de site-ul Your Tango, maturitatea emoțională a devenit un element tot mai important în ultimii ani atunci când oamenii își aleg partenerii.

Specialista realizează în fiecare an studii pentru a investiga calitățile căutate într-un partener, iar cele mai frecvente răspunsuri includ:

  • Cineva care mă respectă
  • Cineva în care să am încredere și în care să am încredere
  • Cineva care mă face să râd
  • Cineva care este atrăgător
  • Cineva care își face suficient timp pentru mine

„După pandemie”, spune Fisher, „această listă este completată de persoanele care sunt mature emoțional”.

În multe feluri, „băiat rău” și „potențial partener carismatic” pot însemna același lucru.

„(Băieții răi) sunt carismatici. Probabil că au un nivel ridicat de dopamină și testosteron. Femeile merg pe bărbați cu un nivel ridicat de testosteron. El poate fi genul de tip care câștigă mai mulți bani și poate avea mai multe resurse. Există unele motive pentru care femeile sunt atrase de băieții răi”, a mai spus Fisher.

Acum, însă, multe femei caută la un partener și stabilitate emoțională.

Potrivit cercetării „Singles In America” din 2022, 87% din cei care nu au o relație au afirmat că sunt de părere că este crucial ca atât ei, cât și potențialul partener să acorde o atenție deosebită sănătății mintale, iar două treimi dintre aceștia au manifestat deschidere în ceea ce privește posibilitatea de a urma terapie.

„Acum, mai mult ca oricând, cei singuri vor să iasă la întâlnire cu persoane cu care să se potrivească”, spun cei care au realizat studiul.

Sentimentele de iubire la prima vedere și angajamentul bazat pe atractia initiala nu mai sunt la fel de des întâlnite. În prezent, oamenii caută, în special, un partener stabil din punct de vedere emoțional.

Conform studiului „Singles In America” din 2022, 49% dintre cei care nu au o relație s-au îndrăgostit de cineva de care nu au fost inițial atrași (în creștere față de 38% în ultimul deceniu).

Viitorul va dezvălui dacă această tendință va continua, inclusiv dacă femeile singure vor continua să pună accent pe maturitatea emoțională în căutarea lor pentru parteneri.

Citește și: „Nu vom putea plăti bursele studenților”. Anunțul universităților, care spun că guvernanții nu le mai dau banii promiși