Ce tramvai puteau avea bucureştenii şi cu ce s-au ales FOTO

Publicat: Luni, 06 Februarie 2012 09:58 // Actualizat: Luni, 06 Februarie 2012 11:01 // Sursa: RTV.net
Autor: Florin Cojocaru

RATB construieşte cu Astra Vagoane Călători Arad un tramvai cu licenţă Siemens, dar nu are bani să-l cumpere. Regia pune pe şină, din acest an, tramvaiul Bucur pe care-l face de una singură. E mai ieftin. Dumneavostră puteţi face comparaţia.

Bucureştenii ar fi putut să călătorească, din acest an, cu un tramvai Siemens însă o vor face cu unul de producţie locală denumit  Bucur. Regia de Transport Bucureşti lucrează de doi ani la realizarea prototipului „Imperio”, un tramvai modern realizat împreună cu Astra Vagoane după un patent Siemens.

Până în primăvara acestui an, modelul 0 de Imperio ar trebui să fie gata, după cum spune Viorel Popescu, directorul RATB. Degeaba, însă, pentru că regia bucureşteană nu are bani să-l cumpere. “Nu avem buget pentru achiziţionarea de tramvaie Imperio. Noi producem deja Bucur în  uzina noastră. Avem cinci tramvaie care sunt pe şină, în scurt timp mai urmează două, iar la sfârşitul anului vom avea 15 care suplimentează parcul de 300 de tramvaie deja existent”, a precizat, pentru RTV.NET, Popescu.  

Potrivit acestuia, nu este obligatoriu ca RATB să cumpere Imperio. Ar putea încerca să-l vândă altor municipalităţi. Până acum, însă, nu a reuşit acest lucru chiar dacă au încercat.

„La sfârşitul anului trecut am participat la o licitaţie la Cluj pe care am pierdut-o în favoarea unor polonezi, iar luna aceasta, la una în Ungaria pe care, de asemenea, am pierdut-o, dar rezultatul este contestat şi de noi şi de către alte firme internaţionale”, mai spune Popescu.

Planul RATB şi al ASTRA Vagoane era de a se construi circa 100 de Imperio în următorii cinci ani, potrivit lui Adrian Criţ, fostul director al Regiei, în prezent director al Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti. Chiar dacă acest tramvai nu este deloc ieftin – 1,7 milioane de euro -, costurile lui se pot amortiza în 13 ani pentru că este eficient energetic, spune Criţ. Spre comparaţie, Bucur costă doar 1 milion de euro. Ultimele modele de tramvaie ale unor concerne renumite precum Bombardier, Alstom ori Skoda au preţuri de porbire de peste 2,2 milioane de euro

Caracteristici tehnice

Tramvaiul Imperio este construit în două variante: cu un burduf şi cu două, este prevăzut cu podea joasă, camere de supraveghere video, aer condiţionat şi controloare electronice de bilete. Boghiurile tramvaiului sunt prevăzute să reziste până la viteze de 200 de km/oră ceea ce-l fac recomandabil şi pentru folosirea drept metrou de suprafaţă. Imperio are o capacitate de 300 de pasageri.

Bucur are, la rândul lui, podea joasă, aer condiţionat şi o capacitate de 300 de locuri.Viteza maximă este de doar 50 de km/h. Potrivit reprezentaţilor uzinei Atelierele Centrale a RATB tramvaiul nu ar avea nevoie de reparaţii timp de 14 ani.  

Astra Vagoane şi RATB vor participa cu Imperio la toate licitaţiile organizate de municipalităţile din România, Valer Vlidar, preşedintele Astra, spune că necesarul de tramavaie al României, pe termen scurt, este de 1500 -2.000. Acestea trebuie să fie unele uşoare şi cu recuperare de energie. Imperio ar putea s[ acopere 15% din acest necesar. Cele două companii româneşti vor merge cu Imperio şi la licitaţiile din Europa, însă sub brand-ul Siemens.

loading...
9 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 18:41
Răspunde | Votează email 0 email
rica venturianul
Bai baieti, RATB nu face niciun tramvai IMPERIO!!! Astea-s povesti. Voiau sa faca sau vor sa faca dar proiectul este stopat probabil de Oprescu.
07 feb 07:09
...cumpăra unitățile mai performante. Regia pune pe şine tramvaiul Bucur pe care-l produce singură pentru că este mai ieftin, scrie rtv.net. Bucureştenii ar fi putut să călătorească, din acest an, cu un tramvai Siemens, mult mai rapid, dar vor circula cu Bucur, de producţie locală. Regia de...
06 feb 12:38
Răspunde | Votează email 1 email
Kris
Imperio arata mai avangardist...dar ce-mi trebuie boghiuri de 200km/h daca merg cu maxim 50?
Daca la caracteristici tehnice sunt apropiate vor avea prioritate criteriile economice si costurile de exploatare...cat consuma unul sau celalalt...
06 feb 11:45
Răspunde | Votează email 0 email
fix
yephet, transportul efectuat de ratb in sai nu e profitabil pt regie ,pt o mana de oameni e de ajuns maxi-taxi ,sau autobuzele primariei {cum au cei din chiajna} daca sunt... fluxul mare de calatori e in bucuresti,numai sectorul 6 are peste 700 de mii de locuitori...
06 feb 11:38
Răspunde | Votează email 3 email
sthudentul
Daca Bucur e facut cu proiectare, mana de lucru romaneasca si costa si cu 700.000 euro mai putin decat cel facut cu Siemens atunci BUCUR SA FIE !
06 feb 11:36
Răspunde | Votează email 2 email
yephet
Intendeti transportul public RATB pe toata suprafata judetului Ilfov, ca daca e profitabil pt firmele private, nu are cum sa nu fie si pentru RATB. Exista infrastructura chiar si pt metrou usor (de suprafata), prin preluarea liniilor CFR abandonate. Bucurestiul se extinde spectaculos (viteza a fost doar usor redusa de criza) iar transportul public nu tine seama de asta. Mai dati-le naibii de comune limitrofe, ca nu sunt decat sinecuri pentru primari verosi (vezi scandalul recent cu primarii din Jilava si Snagov, ca si figurile de june prim ale lui Pandele von Pantelimon) si bagati-le in Bucuresti, sa avem o dezvoltare unitara, nu dupa interesele fiecarei gasti!!!
06 feb 11:06
Răspunde | Votează email 1 email
daniel b.
DRAGA FLORIN
Te rog sa ma lamuresti (daca se poate) de cate tramvaie este vorba si cine este producatorul lor. Eu sincer nu am inteles din modul in care este scris articolul.
Multumesc pentru subiectul abordat.
1
EUR
4.7834
RON
20 Feb
noapte 3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H