Ce trebuie să adaugi în apa în care fierb sarmalele pentru ca acestea să iasă mai pufoase şi mai savuroase. Trucul care face minuni cu gustul şi cu textura sărmăluţelor

Sărmăluțele sunt nelipsite de pe mesele de sărbători. Sunt atât de iubite de români încât au fost adaptate astfel încât să poată fi mâncate și de către cei care țin post. Cele mai multe gospodine cu siguranță știu să le prepare chiar și cu ochii închiși, dar trucurile pentru îmbunătățirea gustului, savorii sau texturii sunt întotdeauna bine-venite.

23 dec. 2023, 09:59
Ce trebuie să adaugi în apa în care fierb sarmalele pentru ca acestea să iasă mai pufoase şi mai savuroase. Trucul care face minuni cu gustul şi cu textura sărmăluţelor

Ce trebuie să adaugi în apa în care fierb sarmalele pentru ca acestea să iasă mai pufoase şi mai savuroase. Foarte important atunci când gătești sarmale este să folosești frunze de varză fragede, deoarece sunt mai ușor de împăturit. Dacă folosești varză murată, înainte de a o folosi la samrla este necesar să o pui la desărat în apă călduță.

Odată ce ai pus la punct frunzele în care le vei împături, ocupă-te de compoziţie. Bucătarii recomandă să foloseşti pentru compoziţie doar carne de vită și de porc. De asemenea, este recomandat ca în compoziția de sarmale să adaugi şi slănină de porc. Cam 25% din compoziţie ar trebui să fie reprezentată de slănină.

Citeste si Rețeta de sarmale oltenești ca la Nicolae Ciucă acasă. Ingredientul care le dă un gust special

Odată ce sarmalele sunt pregătite, este timpul să le pui la fiert. Bucătarii pricepuţi spun că acestea nu trebuie să fie scufundate în apă, deoarece vor ieși prea moi și nu vor mai sta legate. Aşa că cel mai bine este să adaugi apă doar cât să le acopere și apoi să completezi dacă scade prea mult în timpul fierberii.

Ce trebuie să adaugi în apa în care fierb sarmalele. Ingredientul secret care îmbunătăţeşte semnificativ gustul şi textura

Odată fierberea începută, este momentul să apelezi la trucul care va îmbunătăţi semnificativ gustul şi textura sărmăluţelor. Ingredientul-cheie este smântâna care, odată adăugată în oală, va face sărmăluţele mai pufoase şi mai gustoase.

Sarmalele trebuie fierte pentru cel puțin două ore socotite din momentul în care acestea încep să fiarbă în masă. De obicei, poţi lua oala de pe foc după aproximativ trei ore jumătate de când ai pus-o. În tot acest timp, lichidul din oală trebuie completat. Fierbe sarmalele la foc mic rotind vasul din când în când, pentru a nu se arde. După două ore, poți pune sarmalele la cuptor pentru încă o jumătate de oră sau o oră, pentru a se rumeni frumos.

Citeste si Mihaela Bilic dezvăluie câte sarmale e bine să mănânci de Crăciun. Sfaturi utile pentru a nu avea probleme de sărbători

 

Sarmalele se servesc alături de mămăliguță şi smântână sau iaurt. Unii spun că sarmalele sunt și mai bune a doua zi pentru ca toate aromele să aibă timp să fie absorbite de carne.