Oprescu: Ce trebuie să citească Geoană după excludere

Sorin Oprescu îi recomandă lui Mircea Geoană, care a fost exclus din PSD, să citească "Marele vrăjitor". "Micul prinţ" ar fi prea mult.

RomaniaTV.net
23 nov. 2011, 13:07
Oprescu: Ce trebuie să citească Geoană după excludere

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, prezent, miercuri, la deschiderea Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus (23 – 27 noiembrie), a declarat că i-ar recomanda lui Geoană să citească „Marele vrăjitor”, transmite Mediafax.

Întrebat dacă nu ar dori să îi recomande cartea „Micul Prinţ” (de Antoine de Saint-Exupéry) lui Geoană, Sorin Oprescu a răspuns: „Nu, nu, ar fi prea mult”.

Mircea Geoană a fost exclus din PSD, marţi seară, în urma deciziei luate în CExN. Totodată, Geoană a fost revocat, miercuri, din funcţia de preşedinte al Senatului.

Primarul general al Capitalei a mărturisit că, pe lângă cărţile de medicină pe care le lecturează „oblic”, în prezent citeşte o carte care îi place foarte mult – „Ivanhoe”, de Walter Scott, iar atunci când este supărat citeşte „proză politică”.

Sorin Oprescu a spus câteva cuvinte şi la deschiderea oficială a Târgului de Carte Gaudeamus, dar, până a fost invitat la microfon, el a preferat să stea pe scările care coboară spre scena principală a Pavilionului Central de la complexul Romexpo, unde are loc manifestarea. Până când i-a venit rândul să vorbească, Sorin Oprescu a fost fotografiat cu telefonul mobil şi abordat de câţiva vizitatori ai târgului.