Ce trebuie să facă un cuplu proaspăt căsătorit cu darul de nuntă: „E o decizie care va schimba chimia familiei”

Ce trebuie să facă un cuplu proaspăt căsătorit cu darul de nuntă. Căsătoria este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu și startul unei vieți noi. Mirii sunt cei care își stabilesc prioritățile în calitate de soț și soție, iar cei mai mulți se gândesc prima dată să își achiziționeze o casă.

14 sept. 2023, 09:13
Ce trebuie să facă un cuplu proaspăt căsătorit cu darul de nuntă: „E o decizie care va schimba chimia familiei”
Ce trebuie să facă un cuplu proaspăt căsătorit cu darul de nuntă

Ce trebuie să facă un cuplu proaspăt căsătorit cu darul de nuntă. Profesorul de finanțe comportamentale Adrian Mitroi a explicat care ar fi cea mai bună investiție pe care ar trebui să o facă cei doi soți, pentru a porni „cu dreptul” în viață și a ține familia unită.

Citește și: Ori la bal, ori la spital! O mireasă din Iași a fugit de la nuntă și s-a dus direct la păcănele: „Când vrei să dublezi darul”

Ce trebuie să facă un cuplu proaspăt căsătorit cu darul de nuntă

Unul dintre lucrurile punctate de profesorul de finanțe este darul de nuntă. Acesta sfătuiește să fie investit cu cap, pentru a evita problemele pe viitor. Adrian Mitroi recomandă să nu investească în imobiliare, așa cum fac multe cupluri, ci să investească în educația lor profesională, pentru a le oferi siguranță în lumea inteligenței artificiale.

Primul lucru pe care l-aș argumenta, pe care îl văd și din interacțiunea cu ei, pentru că văd cum gândesc studenții, deoarece avem inclusiv un seminar despre riscul matrimonial, e că familia trebuie să nu se arunce în cheltuiala imobiliară, care e substanțială – vorbim despre 90% din activul familiei și 95% din pasivul familiei. E o decizie care va schimba chimia familiei, finanțele familiei, constrângerea de job, de locație.

Prin urmare primul sfat pe care îl am este să te așezi pe cea mai bună și cea mai profitabilă poziție. Deci argumentul meu ar fi să te fundamentezi și să începi să prinzi puțin cheag profesional, să cauți un pic de excelență profesională. Să mergi să faci niște cursuri, să te duci să faci un master important, să mai înveți încă o limbă, ceva de genul ăsta, vreo 2-4 ani.

E ca atunci când pune mașina ABS, așa frânează și economia acum și intrăm în economia inteligenței artificiale, care ne pune pe toți într-o altă postură. Se va pune marea întrebare – mai este nevoie de tine? Valoarea adăugată economică este suficientă? Te pregătești pentru o foarte complicată „uber” competiție profesională”, a declarat economistul Adrian Mitroi, pentru Dcnews.ro.