Ori la bal, ori la spital! O mireasă din Iași a fugit de la nuntă și s-a dus direct la păcănele: „Când vrei să dublezi darul”

O mireasă a fugit de la nuntă și s-a dus direct la păcănele, unde a avut parte de un moment inedit. Nuntașii au susținut-o să dubleze darul.

11 sept. 2023, 13:21
Ori la bal, ori la spital! O mireasă din Iași a fugit de la nuntă și s-a dus direct la păcănele: „Când vrei să dublezi darul”
O mireasă a plecat de la nuntă și s-a dus la păcănele

Scene rupte din film la Iași. O mireasă a fugit de a nuntă alături de câțiva nuntași și a mers la păcănele. Ea a fost filmată în momentul în care juca, iar invitații o susțineau să se întoarcă în brațele mirelui, dar cu mai mulți bani. Imaginile au ajuns virale pe rețelele de socializare.

Petronela și Ciprian Zota și-au unit destinele joi, 7 septembrie, și au organizat o petrecere pe cinste. Cei doi au sărbătorit la unul dintre cele mai luxoase restaurante din Iași. După miezul nopții, tânăra a fost furată și dusă la un cazinou, fiindcă și-a dorit să iasă din tipar și să creeze un moment spectaculos și amuzant.

Citește și: O mireasă din Indonezia s-a căsătorit cu socrul ei, după ce mirele a fugit în ziua nunții. Evenimentul nu a fost anulat pentru că organizarea a costat foarte mult

„Când vrei să dublezi darul de nuntă”, se arată în descrierea videoclipului postat chiar de fotograful mirilor.

@nicu.bostan @Petronela Zota #fotografnuntaiasi #photography #fyp #fy #wedding #bride #nunta #nuntaromaneasca #fyp ♬ sunet original – ale🫦

De unde vine obiceiul de a fura mireasa

Furatul miresei este considerat un obicei care poate aduce farmec în plus unui astfel de eveniment. Însă, puțini sunt cei care știu istoria acestuia. În trecut, furatul miresei era considerat un lucru barbar, fiind originar de la popoarele migratoare.

Citește și: O mireasă a născut în ziua nunţii, tot alaiul s-a mutat la spital. Preotul a oficiat cununia în capela Maternităţii din Botoşani

Pe vremuri, clanurile rivaqle profitau de nunți pentru a face rău mirelui. Veneau la nuntă și furau cel mai de preț dar al său – mireasa. Acestuia i se cerea o sumă foarte mare pentru ca iubita lui să fie eliberată.

Obiceiul a existat și la vechea nobilime din Anglia, unde nobilii luau mireasa, o necinsteau și mai apoi o returnau mirelui. Dacă acesta nu voia ca nobilul să își bată joc de mireasă, plătea sume uriașe de bani. Acest lucru se numea dreptul la „primera nocte” – prima noapte. Acest obicei nu este recunoscut nici de oamenii bisericii, fiind considerat necreștinesc.