Ce trebuie să faci când mergi la plajă ca să nu te infectezi cu coronavirus. Sfaturi importante de la specialişti

Experți în sănătate din Statele Unite ale Americii au făcut câteva recomandări, pentru ca oamenii să se poată bucura de nisip și de apa mării, fără să existe riscul de a se infecta cu coronavirus. 

22 mai 2020, 13:23
Ce trebuie să faci când mergi la plajă ca să nu te infectezi cu coronavirus. Sfaturi importante de la specialişti

Pentru a fi cât mai în siguranţă atunci când mergeţi la plajă, specialiștii recomandă să nu staţi lângă necunoscuţi și să purtaţi mască atunci când intraţi în contact cu alţi oameni. De asemenea, este important să evitaţi să împărţiţi mâncarea cu alţii şi să nu folosiţi toaletele publice.

Experţii mai recomandă consultarea unor camere de luat vederi instalate pe plaje, acolo unde este posibil, pentru a ne asigura că nu nimerim într-o super-aglomeraţie, potrivit Business Insider.

Pe plajele din Spania, şezlongurile au fost amplasate la câtiva metri distanţă unele de celelalte şi spaţiile personale au fost marcate cu sfoară roşie.

Specialiştii spun că probabilitatea de a contracta coronavirusul mergând în aer liber este mică şi că ea se poate realiza „dacă cineva are un mare ghinion”. Purtarea măştii de protecţie reduce şi mai mult posibilitatea.

Citeşte şi Raed Arafat, avertisment teribil pentru toţi românii