Ce trebuie să faci dacă petreci mult timp în faţa calculatorului

Pentru mulți dintre noi, statul în fața calculatorului întreaga zi este un stil de viață – multe locuri de muncă implică folosirea laptopului. Însă, statul timp îndelungat pe scaun are efecte negative asupra posturii și, implicit, asupra sănătății.

RomaniaTV.net
15 dec. 2017, 09:32
Ce trebuie să faci dacă petreci mult timp în faţa calculatorului

Statul cu ochii în calculatorul poate provoca probleme ca: spondiloză, durere de spate, durere de gât, afecțiuni oculare și multe altele. Cu toate acestea, problemele de sănătate pot fi prevenite dacă ții cont de următoarele lucruri:

Așază monitorul la nivelul ochilor

Trebuie să existe o distanță între monitorul calculatorului și ochii tăi – evită să pui presiune pe mușchii gâtului și ai ochilor. Așadar, pune-ți desktopul pe ceva – ecranul trebuie să fie la același nivel cu ochii.

Citeşte şi Nutrienţi-cheie de care are nevoie orice persoană sedentară

Evită liftul

Toți preferăm să luăm liftul ca să ajungem la etajul unde avem biroul, dar ar trebui să renunțăm la acest obicei. Este recomandat să urcăm scările, pentru că statul îndelung pe scaun, cu ochii în calculator, poate crește pofta de mâncare pentru fast-food și mâncarea nesănătoasă, plus că afectează musculatura. Așadar, urcând scările stimulezi metabolismul și arzi mai multe calorii. În plus, mușchii au nevoie de mișcare.

Practică exerciții

Statul îndelung pe scaun amorțește mușchii. Mișcă-ți picioare și mâinile în timp ce stai la birou. Rotește capul în dreapta și în stânga, lasă-l pe spate și în față. Poți face același lucru cu mâinile și picioarele. În plus, este important să te ridici de pe scaun la fiecare jumătate de oră.

Optează pentru fonturi mai mari

Indiferent dacă ai probleme oculare sau nu, alege să mărești fontul folosit. Fonturile mici suprasolicită mușchii oculari, putând să provoace durere de cap și senzație de amețeală. Ai grijă de sănătatea ochilor optând pentru fonturi mai mari!

Citeşte şi La ce pericole te expune statul la calculator

Hidratează-te

Suntem concentrați la ce trebuie să facem încât uităm să bem apă. Acest obicei nu este deloc sănătos, pentru că se instalează deshidratarea și apare durerea de cap și multe alte probleme de sănătate. Ține pe birou o sticlă cu apă și bea din ea de fiecare dată când îți este sete. În plus, apa te ajută să te concentrezi mai bine.

Brânza, bună pentru sănătatea inimii