Ce trebuie să faci, după ce ai vândut masina, ca să nu primeşti AMENZI PENTRU LIPSA ROVINIETEI

Mai multi soferi au facut recent sesizari la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) prin care au semnalat ca, desi si-au vandut masinile, au primit acasa amenzi pentru lipsa rovinietei. CNADNR a explicat, intr-un comunicat de presa, cum trebuie sa procedeze soferii care vor sa evite primirea amenzilor dupa ce isi vand masinile sau cum pot sa obtina anularea acestora.

11 feb. 2015, 12:28
Ce trebuie să faci, după ce ai vândut masina, ca să nu primeşti AMENZI PENTRU LIPSA ROVINIETEI

Pentru a evita sa primeasca amenzi pentru lipsa rovinietei, reprezentantii CNADNR au recomandat soferilor ca dupa vanzarea masinii sa depuna o notificare in acest sens la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor in a carui raza de competenta a fost inmatriculat autoturismul, scrie avocatnet.ro.

Citeşte şi ROVINIETA 2015: LISTA punctelor FIXE de control al rovinietei în România

„Urmare a primirii mai multor sesizari din partea utilizatorilor retelei de drumuri nationale, care au semnalat faptul ca, desi au instrainat vehiculul, au primit procese-verbale de constatare a contraventiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru vehiculul instrainat, CNADNR recomanda utilizatorilor ca, in urma instrainarii vehiculului, sa se adresze Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, in a carui raza de competenta a fost inmatriculat vehiculul, in vederea depunerii unei notificari cu privire la instrainarea vehiculului”, puncteaza sursa citata intr-un comunicat de presa remis redactiei noastre.

Notificarea trebuie neaparat sa fie insotita de copii ale documentelor prin care se poate demonstra vanzarea masinii (contractul de vanzare-cumparare, certificatul de radiere fiscala).

In cazul in care soferii deja au primit amenda acasa, mai arata reprezentantii CNADNR, acestia pot sa formuleze o contestatie, in termen de 15 zile de la primire, la judecatoria in raza careia domiciliaza, pentru a solicita anularea contraventiei.

Citeşte şi VESTE PROASTĂ pentru ŞOFERI. Nimeni nu mai scapă FĂRĂ ASTA FOTO

„Precizam ca, in situatia in care a fost emis proces-verbal de constatare a contraventiei, utilizatorul poate formula o contestatie la procesul-verbal emis, in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia, la Judecatoria in a carei circumscriptie domiciliaza sau isi are sediul firma utilizatorului, in vederea solicitarii de anulare a acestuia”, este mentionat in comunicat.

Conform Ordonantei Guvernului nr. 15/2002, utilizatorii de autoturisme sunt obligati sa achite rovinieta pentru a putea sa foloseasca reteaua de drumuri nationale din Romania. Prin urmare, persoanele care circula cu autoturismele fara a avea rovinieta pot primi amenzi cuprinse intre 250 si 500 de lei.

Costul rovinietei difera in functie de perioada in care soferii circula pe reteaua de drumuri nationale a tarii. Astfel, in cazul autoturismelor, pot fi achizitionate roviniete de 3, 7, 13 sau 28 de euro, pentru perioade de 7, 30, 90 de zile sau 12 luni.