Ce trebuie să faci pentru a nu rămâne fără energie

Oboseala este un simptom şi nu o boală, iar cele mai comune cauze ale sale sunt: extenuare, stresul sau lipsa somnului. Iar pentru a scăpa de lipsa de energie, ai nevoie de două lucruri: să înţelegi cauza şi să operezi schimbări în stilul de viaţă.

RomaniaTV.net
10 sept. 2012, 06:13
Ce trebuie să faci pentru a nu rămâne fără energie

Vezi mai jos câteva moduri excelente pentru a te simţi din nou plin de vigoare şi energie ca la 20 de ani.

Nu sări niciodată peste micul dejun

Numeroase studii au demonstrat faptul ca persoanele care iau micul dejun isi indeplinesc mai bine sarcinile, gandesc mai clar, au mai multa energie si sunt mai putin predispusi la obezitate sau supraponderabilitate.

Consuma proteine. Un studiu a aratat ca un mic dejun bogat in proteine stimuleaza metabolismul pentru 24 de ore. Cea mai inspirata alegere pentru un nivel ridicat de energie este formata din: doua oua si un bol de terci de ovaz. Renuntati la cartofi si la paine.

Dormi suficient

Chiar si o ora in plus de somn iti poate imbunatati performanta si nivelul energetic. Cand nu dormi suficient, te afli intr-un dezavantaj metabolic. Mergi la culcare cu o ora mai devreme decat de obicei.

Fă exerciţii fizice

Intotdeauna gasesti scuze pentru a nu face miscare. Insa acest obicei este unul dintre cele mai periculoase pentru corpul nostru. Oricat de ocupat ai fi, asigura-te ca vei avea o fereastra de 20 de minute pentru a face mişcare. Organismul tau va avea numai de castigat de aici.

Fă o cură de detoxifiere

Pentru o saptamana macar renunta la zahar, nicotina, alcool, cofeina sau alte chimicale. Limiteaza-ti meniul la alune, nuci, stafide, fructe, legume, alimente gatite care nu contin gluten, precum terciul de ovaz, peste, suc proaspat de fructe si legume. Vei simti diferenta cand vei fi la fel de plin de energie ca la 20 de ani.

Stai la soare

Organismul tau produce vitamina D dupa ce a fost expus fie si numai cateva minute razelor solare. Un nivel ridicat de vitamina D scade riscul de cancer si, in acelasi timp, sporeste randamentul fizic si creste moralul. Petrece 10 minute in soare, de trei ori pe saptamana, pentru cresterea nivelului energetic si intarirea sistemului imunitar.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro