Ce trebuie să mănânci pentru a scăpa de insomnii. Aceste alimente te vor face să dormi ca un bebeluș

Somnul din timpul nopții este esențial pentru o viață sănătoasă, atât la adulți cât și la copii. Dar, dacă vrei să te odihnești cum trebuie să ai mare grijă ce mănânci seara pentru că unele alimente provoaca insomnii.

13 iun. 2022, 19:03
Ce trebuie să mănânci pentru a scăpa de insomnii. Aceste alimente te vor face să dormi ca un bebeluș

Specialiștii sunt de părere că alimentația poate juca un rol important în acest sens și sunt câteva ingrediente care contribuie la un somn odihnitor. Dacă avem grijă ce consumăm, cel mai probabil nu ne vor mai trezi atât de des.

Ce trebuie să mănânci atunci când nu ai somn. Sfatul specialiștilor

Așadar, dacă aveți probleme cu somnul, trebuie neapărat să știți cum mâncarea ne poate infruența calitatea acestuia. Contează foarte mult ce mâncăm la ultima masă, dar și pe timpul zilei. Este important să consumați alimente bogate în melatonină și triptofan, două ingrediente care contribuie la calitatea acestui moment atât de important în viața noastră.

Citește și: Cât de des trebuie schimbată lenjeria de pat? Greşeala frecventă care îţi poate afecta somnul

Concret, specialiștii recomandă, dacă vrem să scăpăm de insomnii, consumul de migdale. O cantitate foarte mică, mâncată în a doua parte a zilei poate aduce schimbări notabile în ceea ce privește calitatea somnului. La fel și cana de lapte. Este ideală pentru cei care nu pot dormi.

Cerealele și anumite feluri de carne alungă insomnia. Fulgii de ovăz, semințele și nucile de orice fel, ouăle, carnea de pește, tofu, brânzeturile, ananasul, ardeiul sau bananele ar trebui să facă parte din alimentația zilnică, pentru un somn odihnitor.

Ce obiceiuri te scapă de insomnii

Înafară de alimentația sănătoasă, ceaiurile calmante vă pot scăpa și ele de insomnii. O cană de ceai de mușețel, tei, lavandă, păducel, busuioc sau sunătoare, înainte de a merge la culcare, vă poate ajuta să vă relaxați și să vă odihniți mai bine.

Mai mult decât atât, asigurați-vă că pe parcursul zilei nu consumați o cantitate mare de cafea sau de băuturi care conțin cofeină, pentru că pot afecta calitatea și durata somnului.

Totodată, mai spun specialiștii, este important să aveți o rutină și să încercați să mergeți la culcare în fiecare seară la aproximativ aceeași oră, cât mai devreme.

Citește și: Ce se întâmplă în creierul tău când dormi! Procesul care te menține sănătos! Iată cât de important este să ai un somn sănătos!

Întunericul din cameră vă poate ajuta să adormiți mai repede. Este recomandat să nu stați cu ochii în ecrane înainte de culcare. Lumina de la telefon, tabletă sau televizor este foarte obositoare pentru ochi și vă poate face să adormiți mai greu,  mai scrie sursa amintită mai sus.