Ce trebuie să știi atunci când cumperi pepene roșu. Iată cum să-l alegi. Mihaela Bilic: „Dacă sună a gol înseamnă că e copt”

Toți românii mănâncă pepene roșu pe timpul verii, fiind un fruct foarte răcoritor și gustos. Mihaela Bilic vine cu sfaturi pentru toți cei care vor să știe cum să aleagă un astfel de fruct când merg la piață.

17 aug. 2023, 19:31
Ce trebuie să știi atunci când cumperi pepene roșu. Iată cum să-l alegi. Mihaela Bilic: „Dacă sună a gol înseamnă că e copt”

Pepenele roșu e un fruct bogat în nutrienți, dar cu un conținut scăzut de calorii. Nu conține grăsimi și e format din aproximativ 92% apă. De asemenea, conține vitamina A, vitamina B6 și vitamina C, mult licopen, antioxidanți și aminoacizi. Mihaela Bilic a explicat la ce ar trebui să fim atenți atunci când cumpărăm pepene roșu.

Citește și Ce sunet are pepenele necopt. Greşeala pe care o faci în piaţă. Cum alegi un pepene verde copt, dulce şi fără calorii multe

Mihaela Bilic: „Dacă sună a gol înseamnă că e copt”

„Indiferent că este roșu sau galben, pepenele este fructul verii, un desert delicios de sezon, cu condiția să fie rece și bine copt. Multă lume spune că trebuie să te uiți la “buric”, acea areolă de la bază: cu cât este mai mare, cu atât pepenele este mai bun. Se pare că acest criteriu nu influențează direct maturitatea fructului, mai degrabă variază în funcție de soi. Ce trebuie analizat cu atenție este codița sau pedunculul: dacă este subțire, atrofiat și ușor uscat înseamnă că pepenele a fost cules la maturitate. Apoi pepenele trebuie să fie cât mai greu posibil, iar când îl ciocănim să sune a gol, cu un pic de ecou, asta înseamnă că este copt”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Citește și Motivul pentru care mulți români aleg să mănânce pepene cu pâine. Combinația nu este cea mai sănătoasă

Contează foarte mult și forma, ne dăm seama de multe lucruri astfel. Spre exemplu, dacă pepenele e oval înseamnă că are mai multă apă, dacă e rotund e mai dulce.

”Nu nu ultimul rând, fiți atenți la amprenta solului, zona în care pepenele a fost în contact cu pământul și nu a fost expusă la soare: cu cât culoarea ei este mai galbenă spre portocaliu, înseamnă că fructul a avut timp să crească și să se coacă. Pentru pepenele galben folosiți-vă și mirosul: cu cât este mai parfumat, cu atât e mai dulce”, mai spune Mihaela Bilic.

Ce beneficii are consumul de pepene roșu

  • Conține 92% apă, ajută la hidratarea corpului
  • Reduce tensiunea arterială
  • Susține antrenamentele fizice
  • Protejează articulațiile
  • Risc scăzut de apariție a cancerului
  • E folosit pentru măști faciale.