Ce trebuie să ştii despre acidul folic. Cât de important este în sarcină

A fi însărcinată este unul dintre cele mai frumoase şi memorabile momente din viaţa unei femei. Este momentul în care conştientizează că indiferent de cât de multe fenomene ar fi putut să-şi explice până în acel moment, de acum minunea care se produce în corpul ei este dincolo de imaginabil si explicabil.

RomaniaTV.net
06 iul. 2016, 20:20
Ce trebuie să ştii despre acidul folic. Cât de important este în sarcină

Aceasta minune, reprezentata de bebelusul care creste si se formeaza in trupul unei femei, trebuie ingrijita inca de la inceputul sarcinii.

Este binecunoscut faptul ca o nutritie precis adaptata nevoilor bebelusului inca din viata intrauterina poate influenta dezvoltarea bebelusului si mai ales poate preveni aparitia unor afectiuni ulterioare. Mineralele si vitaminele sunt necesare si importante. Vitaminele sunt prezente in cantitati variabile in toate alimentele. Ele ajuta corpul sa transforme si sa utilizeze mai bine proteinele, glucidele si lipidele.

Unele vitamine sunt indispensabile in timpul sarcinii, iar acidul folic una dintre acestea. Acidul folic (folatii sau vitamina B9) este o vitamina esentiala din grupul vitaminelor B. El este necesar formarii si reinnoirii celulelor, prin urmarea cresterii viitorului bebelus. Acest fapt face ca acidul folic sa fie prioritar in echilibrul nutritional in cele noua luni de sarcina. Acidul folic asigura functionarea optima a aparatului implicat in formarea si dezvoltarea celulor din sange, precum si a sistemului nervos.
Alimente cu acid folic

Cele mai bune surse de acid folic sunt: legumele verzi (salata, varza, andive, spanac, fasole pastai, anghinare), fructele (pepene, fragi, portocale, kiwi, banane), oleoginoasele (migdale, nuci), branzeturi moi si fermentate, maruntaie, oua, citrice, cereale integrale, ficatul si muschiul mamiferelor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.