CE: Ursula von der Leyen nu va candida pentru a deveni următorul secretar general al NATO

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu va candida pentru a deveni următorul secretar general al NATO, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Comisiei. Anunțul vine după ce The Sun anunța, citând surse diplomatice, că Ursula von der Leyen va candida pentru a deveni următorul secretar general al NATO.

01 apr. 2023, 22:49
CE: Ursula von der Leyen nu va candida pentru a deveni următorul secretar general al NATO

Ursula von der Leyen nu va candida pentru a deveni următorul secretar general al NATO, iar relatările din ziarul britanic The Sun sunt „speculaţii nefondate”, a spus un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Reacția Comisiei Europene vine după ce The Sun a scris că Ursula von der Leyen este în cursa pentru a deveni succesoarea actualului secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, citând o sursă diplomatică.

Citește și: Mircea Geoană rămâne secretar general adjunct al NATO până în octombrie 2024. Mandatul i-a fost prelungit cu un an

Mandatul lui Stoltenberg a fost prelungit în martie anul trecut până la 30 septembrie 2023, la scurt timp după începerea invaziei Ucrainei de către Rusia.

Înaltul oficial al NATO a rămas în această funcţie aproape nouă ani, mandatul său fiind prelungit de trei ori.

Citește și: Jens Stoltenberg: Ucraina va deveni membră NATO, dar este o perspectivă „pe termen lung”

Recent, s-a speculat că mandatul lui Stoltenberg, 63 de ani, ar putea fi prelungit din nou pe fondul conflictului din Ucraina.

În acelaşi timp, diplomaţii au subliniat că acest lucru ar putea da impresia că NATO nu a reuşit să cadă de acord cu privire la un nou şef.