Mircea Geoană rămâne secretar general adjunct al NATO până în octombrie 2024. Mandatul i-a fost prelungit cu un an

Jens Stoltenberg, şeful NATO, a anunţat că mandatul de secretar general adjunct al lui Mircea Geoană a fost extins cu încă un an, până în octombrie 2024.

31 mart. 2023, 18:57
Mircea Geoană rămâne secretar general adjunct al NATO până în octombrie 2024. Mandatul i-a fost prelungit cu un an
Mircea Geoană rămâne secretar general adjunct al NATO până în octombrie 2024. Mandatul i-a fost prelungit cu un an

Mircea Geoană rămâne secretar general adjunct al NATO până în octombrie 2024. Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO pe 16 octombrie 2019, devenind al 17-lea secretar general adjunct al Alianței Nord-Atlantice. Mandatul său a fost extins în 2021 cu doi ani, iar acum a primit încă o extindere de un an, până în octombrie 2024.

Citeşte şi: Fiica lui Mircea Geoană, apariție incendiară la petrecerea burlăcițelor. Când urmează să facă pasul cel mare

„Mircea Geoană a fost un secretar general adjunct al NATO excepțional și un mare sprijin pentru mine personal într-un moment critic pentru securitatea euro-atlantică. Abilitățile sale politice, expertiza și grația sa sub presiune continuă să fie atuuri puternice pentru Alianța noastră transatlantică. În semn de recunoaștere a serviciilor sale, i-am prelungit mandatul de secretar general adjunct cu un an, până la jumătatea lunii octombrie 2024. Îi mulțumesc lui Mircea pentru dedicarea sa și aștept cu nerăbdare să ne continuăm activitatea împreună”, a transmis Jens Stoltenberg.

Citeşte şi: Mihaela Geoană, petrecere de lux la aniversarea a 60 de ani. Andreea Esca, pe lista vedetelor invitate FOTO

„Mă onorează prelungirea mandatului de Secretar General Adjunct al NATO cu încă un an și mă bucură faptul că voi continua să fac echipă, la conducerea NATO, cu Jens Stoltenberg, căruia vreau să ii mulțumesc pentru încrederea acordată. Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând și împreună, să apărăm cei peste 1 miliard de cetățeni din statele membre, să întărim valorile democratice și libertatea de a gândi și de a ne alege propriile destine. Decizia de astăzi, la fel ca numirea mea în 2019, este o încurajare pentru toți românii și toate româncele de a ținti cât mai sus și îmi întărește convingerea că acesta este un moment în care România trebuie să capete îndrăzneala și înțelepciunea de a profita de oportunitățile strategice pe care schimbările geopolitice le oferă”, a scris Mircea Geoană pe Faceboook.