Ce vă ajută să rămâneţi mobili şi fără durere de picioare?

Încălțamintea de susținere, bine adaptată, joacă un rol esențial în menținerea sănătății picioarelor persoanelor mobile. Cu toate acestea, purtarea de încălțaminte adecvată nu este uneori suficientă pentru persoanele cu anumite condiții de picioare și tipuri de picior. Dacă aveți o deformare a piciorului sau a degetului de la picior, o vătămare complicată sau severă a piciorului, o durere deschisă sau o boală neurologică care vă afectează picioarele, este posibil să aveți nevoie de saboţi medicali.

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 07:10
Ce vă ajută să rămâneţi mobili şi fără durere de picioare?

Doar aproximativ 20% dintre oameni au așa-numitele „picioare perfecte”. Pentru acești oameni, forma piciorului este suficient de neutră încât nu au nevoie de niciun fel de sprijin suplimentar care să o ajute să își mențină forma atunci când suportă greutatea corpului. Totuși, pentru ceilalți, investițiile în încălțămintea confortabilă pot merge mult spre corectarea problemelor legate de picior și prevenirea durerii.

Gândiți-vă în acest fel: picioarele dvs. actionează ca temelie pentru corpul dvs. Aceasta înseamnă că orice problemă cu alinierea lor vă poate afecta negativ întregul corp.

 

Ce sunt pantofii ortopedici?

Sabotii medicali de pe taby sunt încălțări concepute special pentru a sprijini sau adapta mecanica și structura piciorului, gleznei și piciorului. Aceste încălțări au o serie de caracteristici și functii benefice din punct de vedere medical care le deosebesc de încălțămintea de zi cu zi. Cu cât este mai anormală mecanica piciorului dvs., cu atât este mai probabil să aveți nevoie de încălțăminte ortopedică, cum ar fi saboți, papuci, sandale.

 

Pantofii ortopedici au o serie de caracteristici, inclusiv:

  • talpa interioară puternică, bine echilibrată. Aceasta înseamnă că talpa nu se răsucește ușor și este rotunjită pentru a vă ajuta să mergeți normal.

  • garnituri de ciorap amovibile. Multe persoane care necesită încălțăminte ortopedică au nevoie și de orteze personalizate. O căptușeală de ciorap amovibil oferă spațiul necesar pentru a găzdui o orteză.

  • sunt disponibile într-o varietate de lățimi și forme pentru a se asigura că se potrivesc corect unei varietăți de forme ale picioarelor.

  • un blat de călcâi ferm.

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, părți ale corpului lor încep să se descompună, așa că deseori persoanele în vârstă necesită încălțări confortabile, așa că încălțămintea ortopedică este cea ideală. Cu toate acestea, saboţii medicali nu sunt doar pentru persoanele în vârstă. Mecanica slabă a picioarelor afectează oameni de toate vârstele, astfel încât încălțămintea ortopedică este adesea recomandată și tinerilor. Din fericire, pantofii ortopedici s-au îndepărtat mult de stilurile neplăcute și negre din anii trecuți. Astăzi, există o serie de opțiuni relativ elegante pentru oameni de toate vârstele și gusturile modei.

Dacă știți că puteți beneficia de încălțaminte ortopedică, programați o consultație cu un medic specialist. Acesta va efectua o evaluare completă a membrelor inferioare și vă va spune dacă pantofii ortopedici vă vor ajuta. Medicul specialist va masura, de asemenea, picioarele în mod corespunzător și vă va anunța ce caracteristici ortopedice sunt necesare pentru tipul și starea piciorului dvs. Doar pentru că un pantof este clasificat drept „ortopedic” nu garantează că va fi de aceeași calitate și va oferi aceleasi avantaje ca și alți pantofi ortopedici. Un medic specialist vă va oferi toate sfaturile de care aveți nevoie pentru a putea selecta pantofii cu care veți putea beneficia cel mai mult, astfel încât să puteți rămâne mobil și fără durere.