Ce va face Laura Codruța Kovesi după ce își va încheia mandatul de procuror-șef al Parchetului European: „Nu voi candida la președinția României”

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, a anunțat că nu va candida la alegerile prezidențiale nici după ce își va încheia mandatul.

08 mai 2023, 21:53
Ce va face Laura Codruța Kovesi după ce își va încheia mandatul de procuror-șef al Parchetului European: „Nu voi candida la președinția României”

Laura Codruța Kovesi a efectuat o vizită la Cluj și a fost întrebată dacă a fost în scop electoral, așa cum s-a vehiculat în spațiul public. Șefa Parchetului European a precizat că nu are în plan să candideze la alegerile prezidențiale nici în 2024, nici după încheierea mandatului.

”Nu mă pregătesc pentru nicio candidatură. Am avut o vizită de două zile în concediu, în timpul meu liber. Cred că nu este nicio problemă dacă în timpul meu liber mă duc într-o librărie, într-o biserică sau într-o cofetărie. Este alegerea mea. Este tot alegerea mea în timpul liber cum mă îmbrac. Nu înseamnă că dacă am luat ie atunci când mă duc la biserică că candidez la președinție. Am spus de mai multe ori că nu candidez. Nu m-am răzgândit. Singur, începând de astăzi și mâine sunt aici în calitate oficială. Vizitez colegii, vizitez biroul nostru din România. Avem 35 de birouri în 22 de state membre. Le-am vizitat aproape pe toate”, a declarat Laura Codruta Kovesi într-un interviu Euronews.

Citește și Kovesi, întâlnire cu preşedintele Zelenski şi procurorul general al Ucrainei: „Sunt aici pentru a lua atitudine, alături de voi, împotriva noului avatar al răului radical”

Laura Codruța Kovesi este în topul preferințelor românilor când vine vorba de posibilii candidați la președinție. ”Eu n-am cerut să nu fiu în niciun sondaj, dar probabil că sunt persoane care nu pot trăi fără să se gândească la mine. N-am vreo explicație”, a adăugat ea.

Întrebată ce va face din 2026, după încheierea mandatului de șefă a Parchetului European, Kovesi nu a dorit să dea detalii pe acest subiect. ”Știu ce voi face, dar nu voi candida la președinția României”, a menționat ea.

Citește și Elena Udrea aruncă bomba: „Două note ale SRI arată fără dubiu că Kovesi şi Coldea ştiau clar cum au decurs lucrurile la Gala Bute” VIDEO