Ce vacanțe își achiziționează românii, în 2023. Unde se anunță reduceri consistente: „Se vinde extraordinar de bine!”

Românii care încă își mai permit să cheltuiască bani pentru vacanțe, deja își fac planurile pentru perioada verii. Pe fondul crizei, a început vânătoarea de oferte și reduceri. 

17 ian. 2023, 22:22
Ce vacanțe își achiziționează românii, în 2023. Unde se anunță reduceri consistente: „Se vinde extraordinar de bine!”

Specialiștii în turism au dat verdictul. Românii care doresc să călătorească la prețuri accesibile au la dispoziție o mulțime de oferte de care încă mai pot profita.

Pachtele turistice beneficiază de reduceri consistente, în special în Turcia.

„Turcia se vinde extraordinar de bine”, a declarat un cunoscut reprezentant din turism, Alin Burcea.

„În ultima parte a lui decembrie și ianuarie e un boom, e o creștere fantastică. Ne apropiem de vânzările din 2019. Turcia se vinde extraordinar de bine, mai ales acum când sunt reducerile foarte mari. avem reduceri foarte mari, 30-40%”, a subliniat consultantul, pentru EVZ.

 

Ce fel de vacanțe exotice preferă să-și cumpere românii, în anul 2023

 

Sezonul estival din 2022 a fost cel mai slab din ultimele decenii, semn că sărăcia a cuprins puternic populația.

„Destinaţiile din ţară sunt cam aceleaşi, nu au apărut destinaţii noi. Litoralul s-a vândut mai slab ca în alţi ani, şi nici nu au fost multe hoteluri deschise de 1 Mai pe Litoral.

(…) La Mamaia e antireclamă”, a detaliat Alin Burcea, pentru sursa citată.

Românii care mai au bani încă sunt tentați să petreacă momente de neuitat în destinații exotice.

„În străinătate, s-a vândut foarte bine Egipt, Hurghada/Sharm, câteva chartere pe insulele greceşti, Bulgaria (n.r. – şi ca urmare a anulării tuturor restricţiilor), individual Grecia-Thassos în primul rând, şi câteva chartere pe Antalya”, a adăugat el.

Atenție, deși există reduceri consistente pentru vacanțele din Turcia, trebuie amintit faptul că statul lui Recep Erdogan a consemnat o inflație de peste 80% la finalul anului trecut. Tarifele de transport au crescut în medie, cu aproximativ 120%, iar cele pentru băuturile alcoolice, cu 90%.