Ce venituri aduceau magazinele demolate de la metrou. Ion Rădoi: „Mergeau la buget circa 500 de mii de euro pe lună”

Liderul suspendat al Uniunii Sindicatul Liber Metrou, Ion Rădoi, a declarat, pentru Gândul, că magazinele demolate de la metrou aduceau un venit de 500 de mii de euro lunar la bugetul de stat.

01 nov. 2022, 14:42
Ce venituri aduceau magazinele demolate de la metrou. Ion Rădoi: „Mergeau la buget circa 500 de mii de euro pe lună”

Demolarea magazinelor de la metrou au adus o gaură la buget de 500 mii euro lunar, susţine liderul suspendat al Uniunii Sindicatul Liber Metrou, Ion Rădoi.

„Exista un sindicat al comercianților, deci aveau sindicatul lor acei oameni, numai că sindicatul se ocupa de această parte de administrare, și au făcut un contract cu administrația.

Cei mai mulți bani din aceste magazine, așa cum erau ele mici, de câțiva metri, oricum, mergeau la bugetul de stat circa 500 de mii de euro pe lună, după care se luau o parte de administrație și de către minister, pentru utilități și pentru curățenie (…) Bineînțeles, lua și sindicatul pentru partea de administrare”, a precizat Ion Rădoi, pentru Gândul.

Citeşte şi: Răsturnare de situație în procesul lui Ion Rădoi. Dosarul fostului lider de sindicat Metrorex s-ar putea întoarce la DNA. Fostul sindicalist Metrorex a scăpat de control judiciar

Potrivit sindicalistului, toată afacerea se făcea la vedere, întrucât banii obținuți de pe urma magazinelor de la metrou circulau prin intermediul băncilor.

„Au fost alți colegi acolo, dar nu cred că ar fi putut face ceva, pentru că în primul rând nu umblau cu banii, totul se făcea prin bancă.

Le-am făcut propunerea ca să aducem toate magazinele într-un anumit stas, cum există la toate metrourile din lume, de altfel”, a mai precizat Ion Rădoi.

Citeşte şi: Cum încearcă sindicalistul Ion Rădoi, trimis în judecată pentru corupție și șantaj, să stoarcă bani de la Metrorex