Răsturnare de situație în procesul lui Ion Rădoi. Dosarul fostului lider de sindicat Metrorex s-ar putea întoarce la DNA. Fostul sindicalist Metrorex a scăpat de control judiciar

Ion Rădoi este liber. Fostul lider sindical de la Metrorex a scăpat de controlului judiciar, inclusiv de interdicția de a ieși din țară și de a conduce sindicatul de la metrou, în dosarul în care era acuzat de șantaj și folosirea influenței pentru obținerea de foloase.

14 sept. 2022, 15:30
Răsturnare de situație în procesul lui Ion Rădoi. Dosarul fostului lider de sindicat Metrorex s-ar putea întoarce la DNA. Fostul sindicalist Metrorex a scăpat de control judiciar

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au anulat decizia Tribunalui Bucureşti şi au decis ridicarea măsurii controlului judiciar în cazul fostului lider de sindicat de la Metrorex.

Mai mult, potrivit motivării deciziei, citate de Gândul, judecătorii CAB au susţinut că faptele de care este acuzat Ion Rădoi de către procurorii DNA nu întrunesc condițiile de existență a infracțiunilor.

După publicarea motivării, avocatul lui Ion Rădoi a anunţat că a cerut restituirea dosarului la DNA.

Citeşte şi: Cum încearcă sindicalistul Ion Rădoi, trimis în judecată pentru corupție și șantaj, să stoarcă bani de la Metrorex

Vă reamintim că Ion Rădoi, fostul lider al Liderul Sindicatului Liber de la metrou, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în aprilie 2022, pentru infracțiunile de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, pentru a obţine foloase necuvenite (7 acte materiale) și pentru șantaj privind modul în care au fost exploatate și administrate spațiile comerciale din stațiile de metrou, în perioada septembrie 2017 – iulie 2021.

Dosarul instrumentat de DNA vizează modul în care Ion și-ar fi folosit influența și autoritatea de lider sindical pentru a obține foloase necuvenite din exploatarea și administrarea spațiilor comerciale din stațiile de metrou și din căile de acces către metrou, în perioada septembrie 2017 – iulie 2021.

„Prezenta cauză a avut ca obiect investigarea modului în care inculpatul Rădoi Ion și-ar fi folosit influența și autoritatea de lider sindical pentru a obține foloase necuvenite din exploatarea și administrarea spațiilor comerciale din stațiile de metrou și din căile de acces către metrou, în perioada septembrie 2017 – iulie 2021.

Influența și autoritatea in calitate de lider sindical ar fi fost folosite în raport cu responsabili decizionali din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și conducerea SC Metrorex SA pentru atingerea unor scopuri personale sau pentru interese de grup, fără legătură cu dialogul social, ori protejarea drepturilor salariaților”, arată procurorii DNA.