Ce zodie era, de fapt, Iisus Hristos! Foarte puțină lume știe că Mântuitorul nu era Capricorn

Cu toate că religia și astrologia nu merg tocmai mână în mână, probabil că cei pasionați de astre și-au pus problema că Iisus Hristos a fost zodia Capricorn, însă realitatea este cu totul alta. Iată ce cred astrologii despre zodia Mântuitorului.

27 oct. 2023, 19:08
Ce zodie era, de fapt, Iisus Hristos! Foarte puțină lume știe că Mântuitorul nu era Capricorn
Ce zodie era, de fapt, Iisus Hristos! Forarte puțină lume știe că Mântuitorul nu era Capricorn

În mod oficial, Nașterea lui Iisus Hristos este sărbătorită de credincioșii de pretutindeni în data de 25 decembrie, ceea ce ar presupune, în termeni astrologici că Mântuitorul ar fi zodia Capricorn, însă istoricii și specialiștii în astre sunt de altă părere.Citește și: Horoscop 28 octombrie 2023: Ultima eclipsă de Lună plină în Taur pentru următorii 20 de ani. Moment de transformare pentru noi toți

De-a lungul timpului, au existat mai multe dezbateri în încercarea de a stabili cu exactitate care era zodia sub care s-a născut Iisus Hristos. John Addey, de exemplu, susţine că El a venit pe lume în 27 august, în zodia Fecioară, în timp ce, pe de altă parte, Craig Roberts susţine că Iisus era Scorpion.

Totuși, un lucru asupra căruia toți au căzut de acord, inculsiv teologii şi istoricii, este faptul că Iisus nu s-a născut în decembrie. Argumentul principal în acest sens este faptul că păstorii nu ar fi fost pe câmp în acea perioadă a anului. În mod normal, turmele de oi ieşeau la păscut din primăvară până în toamnă. În plus, şansele ca Fecioara Maria să străbată distanţe lungi în timpul iernii sunt foarte mici. Unele cercetări arată că Iisus s-a născut toamna, în timp ce alţi teologi susţin că a venit pe lume primăvara, potrivit livescience.com.

De acord cu aceştia din urmă este şi astrologul Alphee Lavoie, care susţine că Iisus s-a născut în zodia Peşti. Concluzia lui se bazează pe faptul că întreaga misiune a Lui simbolizează energia din zodia Peşti, miracolele făcute de El întărând acest lucru. Faptul că a hrănit 5.000 de oameni cu doi peşti, a schimbat apa în vin, i-a vindecat pe cei bolnavi şi a arătat compasiune pentru fiecare persoană pe care a întâlnit-o sunt dovezi că Iisus s-a născut în zodia Peşti, potrivit lui Lavoie.

Combinația astrologică de la momentul nașterii lui Iisus arată că Acesta a fost un martir și un lider spiritual, al cărui rol era să aducă adevărul pe pământ. Marte și Pluto s-au aflat în casa relației, astfel că El a dus numeroase lupte, însă nu s-a abătut de la drumul său, în opinia astrologului. A avut o putere extraordinară de vindecare și abilitatea de a transforma lumea din jurul Lui.

Instabilitatea prin care a trecut Iisus în primii ani de viață ar fi explicată de poziția nefavorabilă a planetei Uranus. La întoarcerea Sa în Nazaret, Uranus s-a mutat în prima casă a zodiei Sale și a arămas acolo până când a murit.

Pozițiile astrelor reprezintă, deci, un motiv pentru care Iisus nu s-a stabilit niciodată într-un loc. Partea negativă a zodiei Sale l-a făcut rebel și dornic să lupte împotriva sistemului, iar cea pozitivă i-au dat puterea să schimbe lumea.

Atrologia ocupă un loc important în societatea modernă, însă Biserica este de părere că un credincios nu ar trebui să plece urechea la astfel de lucruri.

„Astrologie, chiromanția, magia, fenomenul OZN, cultul religiilor orientale – toate acestea pasionează mințile a milioane de oameni. Lipsa unei credințe creștine ferme, necunoașterea și neînțelegerea esenței ocultismului și religiilor orientale, ca și propagarea lor activă și pe scara largă de către anumite forțe asigură succesul ocultismului în societatea contemporană”, se arată pe site-ul crestinortodox.ro.

Citește și: Horoscop special: ULTIMA eclipsă pe axa Taur-Scorpion din următorii 20 de ani. IMPACT pentru fiecare zodie în parte!