Cea de-a 14-a ediţie a LicArt şi-a desemnat câştigătorii

832 de liceeni s-au înscris la secțiunea Fotografie și 427 la cea de Poezie a ediției a 14-a a concursului LicArt, valoarea totală a premiilor fiind de 15.000 de lei.

RomaniaTV.net
25 aug. 2015, 13:42
Cea de-a 14-a ediţie a LicArt şi-a desemnat câştigătorii

 „S-a încheiat cea de-a 14-a ediție a celui mai mare concurs de arte pentru liceenii din România — LicArt, condus de jurnalistul și scriitorul Radu Herjeu. Ca în fiecare an, finaliștii celor două secțiuni — Poezie și Fotografie — au petrecut o săptămână în Tabăra de Creație de la Poiana Brașov, organizată cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului. Aici, utilul s-a lăsat împletit cu plăcutul, la numeroasele workshopuri susținute de poetul Răzvan Țupa și fotografii Vlad Eftenie, Dan Beșliu și Ionuț Stoica, în cele câteva excursii tematice și în numeroasele concursuri interdisciplinare”, informează un comunicat.

La finalul taberei, au fost anunțați și câștigătorii actualei ediții LicArt, la Fotografie, cele patru premii, în valoare de 1.500 de lei fiecare (sponsorizate parțial de Fotohobby), mergând la Andrei Arion (Aleșd) — fotografie alb-negru, Costin Fetic (Buzău) — fotografie portret, Patricia Hilbert (Baia Mare) — fotografie diversă, Ioana Sanda (Târgu Mureș) — serie fotografică.

La poezie, premiul I (o tabletă Samsung 10 + 300 de lei) a revenit lui Mihnea Bâlici (Piatra Neamț). El a fost urmat pe podium de Mircea-Andrei Florea (București) (premiul II — 700 de lei) și Costel Onofraș (Sibiu) (premiul III — 500 de lei). Premiul pentru cea mai bună serie poetică (600 de lei) a ajuns la Suceava, prin Cosmina Ștefania Oniciuc.

Marile jurii la cele două secțiuni au fost formate din personalități marcante din domeniile respective: poeții Răzvan Țupa, Radu Vancu și criticul Paul Cernat, respectiv fotografii Vadim Ghirdă, Vlad Eftenie și Bogdan Panait.

LicArt este organizat de Clubul Nouă ne Pasă, în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Tineretului, de 14 ani, zeci de mii de liceeni având oportunitatea de a-și măsura forțele artistice și de a-și arăta talentul.