Cea mai bătrână mamă din România, săracă, dar fericită! Adriana Iliescu va petrece Crăciunul cu fiica ei: „Nu plecăm nicăieri, nu avem bani de cheltuit. Nici mâncare nu vom cumpăra multă”

Adriana Iliescu, românca devenită mamă la aproape 67 de ani, spune că Eliza este comoara și mândria ei. Deși nu are o situație financiară bună, femeia spune că este fericită și liniștită. "Crăciunul este despre liniște, credință și Nașterea Domnului. Eliza mă ajută cu tot ce este nevoie...la curățenie, dar și la mâncare", spune ea.

23 dec. 2022, 21:27
Cea mai bătrână mamă din România, săracă, dar fericită! Adriana Iliescu va petrece Crăciunul cu fiica ei: „Nu plecăm nicăieri, nu avem bani de cheltuit. Nici mâncare nu vom cumpăra multă”

Adriana Iliescu, cunoscută drept „cea mai bătrână mamă din România” are acum 84 de ani, însă anii nu îi numără, ci îi trăiește frumos, alături de fiica ei, care în curând își va serba majoratul.

Fosta profesoară de limba română a povestit cum va petrece sărbătorile de iarnă din acest an.

Citiți și: Cum arată casa în care a copilărit Adriana Iliescu. Cea mai bătrână mamă din lume a locuit într-un conac boieresc

Adriana Iliescu: „Nu avem bani de cheltuit. Crăciunul este despre liniște!”

Deși trăiește modest și banii nu prea îi ajung, femeia nu se plânge și spune că este fericită și liniștită, iar Crăciunul îl va petrece acasă, la București.

„O să facem curat în toată casa pentru Sărbători, nu plecăm din București. Nu avem bani de cheltuit. Crăciunul este despre liniște, credință și Nașterea Domnului. Eliza mă ajută cu tot ce este nevoie…la curățenie, dar și la mâncare.

Eliza nu se ferește de muncă. Noi nu facem multă mâncare. De exemplu, o să pregătim vreo 30 de sarmale și ne ajung vreo două zile. Mâncăm cam trei – patru sarmale la o masă. Nu putem mânca mai multe. Am făcut un calcul și o caserolă de carne tocată este în jur de 15 lei, ne mai trebuie orez, condimente. Nu este mare lucru.

Nu o să cheltuim mult. O să facem și cozonac, bineînțeles, dar mai mult, pentru noi două treaba aceasta este ca o distracție, nu o vedem ca pe greutate. Dacă nu o să ne iasă cozonacul așa cum trebuie o să mergem să cumpărăm un cozonac din magazin și asta este”,  a spus Adriana Iliescu, în cadrul unui interviu pentru click.ro 

Adriana Iliescu a devenit cunoscută după ce a ajuns în Cartea Recordurilor, în 2005,  după ce a născut-o pe fiica sa, la vârsta de 66 de ani și opt luni prin inseminare artificială. Eliza este acum studentă la două facultăți importante.  După ce a intrat la Litere, fata s-a înscris și la Științe umane.

„Eliza este bine, are foarte mult de lucru în perioada aceasta, mai ales că este studentă la două facultăți. Învață, pregătește proiecte frumoase. Sunt o mămică mândră. Se mai plimbă și ea uneori, are timp pentru dânsa, normal, mai iese la un suc prin oraș cu colegii”, a mai spus Adriana Iliescu.

Citiți și: Adriana Iliescu nu va primi voucherele sociale de 250 de lei nici în 2023. Ce pensie are cea mai bătrână mamă din România