Cea mai bună bere din lume: Băutura care a fermecat întregul glob

Nici germană, nici cehă, nici belgiană: cea mai bună bere din lume - potrivit ITQI (International Taste & Quality Institute) care a premiat-o în 2012 - se produce la Valencia.

RomaniaTV.net
06 iun. 2014, 11:55
Cea mai bună bere din lume: Băutura care a fermecat întregul glob

‘La Socarrada’ este o bere artizanală premium, din triplu malț și dublă fermentație naturală care triumfă în întreaga lume grație caracterului său mediteranean și aromei sale de miere și rozmarin, informează vineri publicația online Expansion.com, citată de Agerpres.

Cu un export de 80% în țări precum SUA, Japonia, Singapore, Germania, Finlanda, Mexic, Peru sau Brazilia, contrar a ceea ce s-ar putea crede, La Socarrada se produce la scară mică, cu un tiraj de maximum 2.500 de litri și cu ingrediente naturale de primă calitate.

Berea se remarcă prin culoarea sa specifică ambră, prin lipsa de miros de alcool și prin gustul său dulce oarecum special. Dacă la prima înghițitură aroma de miere și de rozmarin ar putea surprinde, după a doua sorbire te invadează aromele de cireașă, pară și piper negru cu o notă caramelizată, care îi conferă o personalitate atât de complexă și de unică.

Nu este de mirare că procesul său de elaborare necesită aproximativ 35 de zile și că perioada de viață este de cel mult un an, având în vedere că berea nu este pasteurizată pentru a putea menține toate valorile nutritive ale ingredientelor sale.