Cea mai bună modalitate de detoxificare

Tehnologia avansează de la zi la zi, iar noi devenim sclavii ei. La orice pas te ajuți de tehnologia digitală care de cele mai multe ori poate avea consecințe negative asupra sănătății tale. Te ferește de ele un nou tip de detoxificare, cea digitală.

RomaniaTV.net
26 iul. 2017, 06:01
Cea mai bună modalitate de detoxificare

Dacă nici bine nu ai deschis ochii și în secunda doi ești cu telefonul sau tableta în mână pentru a afla care sunt ultimile noutăți de pe rețetele sociale și  abea apoi te dai jos din pat pentru a te pregăti de ziua în curs, ei bine, trebuie să știi că în acest caz este posibil să te confrunți cu dependența digitală.

Nu este un lucru rău să te folosești de tehnologia modernă și destul de avansată pentru a realiza anumite activități, însă trebuie să știi și când să te oprești.

Cum te afectează dependența digitală

După ce au contribuit la dezvoltarea a fel și fel de tehnologii, specialiștii trag un semnal de alarmă.  În jur de 34% din utilizatorii de Internet se cnfruntă cu problema dependenței digitale.

Chiar dacă tu crezi că este doar un obicei sau un mod de a-ți petrece puținul timp liber, ei bine, acesta este doar începutul.

Relații de cuplu și nu numai au de suferit de pe urma acestor tehnologii. Deși nu pare, folosirea lor poate ajunge până la urmărirea obsesivă a anumitor persoane, acțiune care te poate afecta psihic și te datorită căreia te vei interioriza.

Acest viciu social folosit atât de mult și d eo masă permanent în creștere poate avea consecințe și asupra stimei de sine, asupra imaginii și percepției despre oamenii din jurul tău.

Ce presupune detoxificarea digitală

Cel mai important lucru este să realizezi că este greu să renunți peste noapte la un obicei atât de bine implementat în reflexele tale. Fă-ți un plan de care să încerci să te ții și să îți folosești telefonul doar atunci când trebuie să suni, să dai un mesaj sau să trimiti un e-mail.

Limitează-ți timpul petrecut pe rețelele de socializare iar în restul timpului ocupă-te de familia ta, de prietenii vechi pe care nu i-ai mai văzut de mult. Ieși în oraș, la un film, în parc la plimbare, și bucură-te de ce este în jurul tău.

În cazul în care încă din prima zi nu te poți ține de acest plan, pleacă câteva zile sau un weekend undeva unde să nu ai semnal la telefon.

Vei fi surprins cât de bine îți va prinde această mini vacanță.

Pune în funcțiune vechiul telefon

Sigur înainte de a avea un telefon performant, aveai un telefon obișnuit care îți limita cu mult accesul al internet. Și sigur încă îl mai ai acasă undeva ținut în cutie.

Doar în cazul în care nu este spart sau nefuncțional, alege să îl folosești câteva zile și în loc să intri pe internet du-te direct la persoana cu care vrei să vorbești.

Te vei bucura de mișcare, vei fi mult mai relaxat și reflexele tale se vor îmbunătăți.

În plus este un bun exercițiu să îți lucrezi memoria, încercând să îți aduci aminte fără ajutorul rețelelor sociale de zilele de naștere a celor apropiați.

Vei fi uimit să afli că ne mai fiind activ pe internet multă lume va uita de câteva aspecte din viața ta precum aniversări, gusturi, preferințe.

Dar este important să ai aproape oameni care te știu, se gândesc la tine mereu nu doar când primesc notificări. Nu?

Desenează un drum

Vrei să ajungi într-un loc și de obicei folosești aplicația hărți? Ce ai zice dacă ai face un efort să îți amintești drumul respectiv și apoi să îl desenezi.

În acest fel, practicând cât mai des cu putință acest exercițiu, memoria ta va funcționa la cote maxime și vei împidica dezvoltarea anumitor maladii precum Alzheimer.

Mai ții minte când ai scris ultima dată o scrisoare? A fost de mult cu siguranță. În loc să impresionezi prin citate celebre sau imagini comune de pe internet ce ar fi să scrii o scrisoare și să o expediezi? Vei fi plăcut surprins de efectul pozitiv al acțiunii tale.

Dacă reușești totuși să te ții de acest plan și vei observa cum se diminuează numărul tău de prieteni, nu te panica, vor rămâne doar acei de care ai nevoie și care îți vor fi aproape mereu.

Află cum să scapi mai ușor de stres AICI