Cea mai bună rețetă de dulceață de gutui, fără fierbere. Metoda care va da gospodinele pe spate! E gata în doar cinci minute!

Gutuile sunt vedetele toamnei și le putem prepara în nenumărate feluri. Cea mai la îndemână metodă și cea mai delicioasă este dulceața de gutui.

02 nov. 2021, 15:47
Cea mai bună rețetă de dulceață de gutui, fără fierbere. Metoda care va da gospodinele pe spate! E gata în doar cinci minute!

Cea mai bună rețetă de dulceață de gutui, fără fierbere. În rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă fabuloasă care va fi gata în doar cinci minute.

Cea mai bună rețetă de dulceață de gutui, fără fierbere. Metoda care va da gospodinele pe spate! E gata în doar cinci minute!

Ingrediente

– 5 gutui

– 5 cm de rădăcină de ghimbir

– 1 kg de miere

– 1 lingură de pulbere de scorțișoară

– 1 lămâie

Cum se prepară

Spălați bine gutuile, îndepărtând puful. Tăiați-le în jumătăți, eliminând părțile viermănoase. Dați-le pe răzătoarea mare într-un bol de sticlă sau într-un vas de ceramică. Adăugați ghimbirul dat pe răzătoarea cu găuri mici, pulberea de scorțișoară și sucul proaspăt stors de la lămâie, scrie lataifas.ro, redând rețeta de pe cristelageorgescu.ro.

Adăugați și mierea și amestecați bine, până la omogenizare cu o lingură de lemn. Acoperiți vasul și lăsați gemul la macerat 3-5 zile, amestecând zilnic în el. Transferați apoi dulceața rezultată în borcănele de sticlă. Închideți-le ermetic și păstrați-le în frigider. Această dulceață poate fi consumată ca atare, poate fi servită pe pâine, pe clătite, ca o miere vindecătoare sau ca sirop.

Ciește și:Fructele și legumele din UE, nicio probă neconformă. Raport: aproape toate problemele, găsite la produse din România și Turcia
Gutuile au un conținut valoros de vitamine și minerale (B1, B3, B6, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, pectine, enzime, etc), nu au multe calorii (aproximativ 60 de calorii pentru 100 gr) și aduc organismului o serie de beneficii indiferent dacă sunt consumate în stare crudă sau sub formă de dulcețuri, gemuri ori sucuri, infuzii sau peltea de gutui.

Au proprietăţi antiinflamatorii. Gutuile sunt o sursă bogată de Vitamina C şi contribuie cu aproape 25% din necesarul zilnic recomandat. Vitamina C ajută la îmbunătăţirea imunităţii şi luptă împotriva afecţiunilor inflamatorii. De asemenea, au proprietăţi antialergice. Atât fructul, cât şi extractul de seminţe sunt folosite pentru tratarea dermatitei şi cistitei.

Ajută la pierderea în greutate. Gutuile sunt scăzute în calorii, iar 100 de grame conţin 57 de calorii. De asemenea, au foarte puţine grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Toate aceste calităţi fac ca gutuile să devină cea mai bună alegere când vine vorba de diete şi sănătate.

Citește și: Dulceaţă de gutui. Reţeta de dulceaţă de gutui fără zahăr