Cea mai bună reţetă pentru roșii cherry uscate. Ce trebuie să ştie gospodinele care se pregătesc pentru iarnă

Dacă vreţi să pregătiţi paste delicioase, sosuri şi aperitive la iarnă, e bine ştiţi că roşiile cherry uscate sunt ingredientul secret care dă preparatelor o savoare deosebită.

10 nov. 2021, 23:56
Cea mai bună reţetă pentru roșii cherry uscate. Ce trebuie să ştie gospodinele care se pregătesc pentru iarnă
foto: shelovesbiscotti.com

Iată care este cea mai bună reţetă pentru roșii cherry uscate pe care le puteţi folosi pe paste, pentru un rizotto delicios sau un sos picant. Sunt doar câţiva paşi simpli pe care puteţi să îi urmaţi pentru ca preparatele să aibă gustul celor pregătite de bucătarii din marile restaurante cu specific mediteranean.

Cea mai bună reţetă pentru roșii cherry uscate. De ce ingrediente ai nevoie

  • 1 kg roșii cherry
  • Ulei de măsline
  • Busuioc uscat
  • Sare
  • Usturoi

Cum se pregătesc roșiile uscate la cuptor

E indicat să cumpăraţi roşii cherry bine coapte, dulci şi aromate. Înainte de toate, roşiile trebuie bine spălate şi mai apoi trebuie lăsate să se usuce la temperatura camerei.

Roşiile cherry sunt tăiate în jumătăţi şi puse într-un grătar de inox deasupra unei tăvi de cuptor. Se usucă în cuptor, de preferat cuptor electric, la o temperatură de 70°C, aproape opt ore. Uscarea durează destul de mult până când pulpa roșiilor este bine deshidratată, conform Libertateapentrufemei.

Citeşte şi: Gogoşari în oţet, reţeta cu care nu dai greş niciodată. Ce pui în zeamă ca să-ţi iasă delicioasă

După eliminarea apei, roşiile cherry se pun într-un castron mare, se amestecă cu sare, busuioc uscat mărunțit și felii de usturoi subțiri sau pudră de usturoi. Apoi, compoziţia se pune în borcane, cât mai bine presate, peste care se toarnă ulei de măsline.

Cea mai bună reţetă pentru roșii cherry uscate. Trucuri utile

Pentru a nu avea o factură prea mare la gaz sau curent electric, roşiile pot fi lăsate să se usuce, în miezul zilei, la soare, mai ales când este foarte puternic.

Potrivit sursei citate, roşiile se așază pe un grătar și se lasă să se usuce în mod natural. Apoi, procesul de deshidratare se continuă în cuptor timp de cinci ore.

Indicat este ca în borcan să nu rămână aer. După ce presaţi roşiile uscate, peste acestea se toarnă ulei treptat și cu o linguriță se scot toate bulele de aer.

Borcanele se închid etanș și se păstrează la rece, în cămară sau la frigider.

Dacă roșiile nu sunt suficient de bine uscate, borcanele se sterilizează într-o oală cu apă timp de 10 minute, după ce a început să clocotească apa.

Citeşte şi: Află cum poți avea dinți albi și puternici în mod natural, cu o rețetă străveche dezvăluită de călugării tibetani