Cea mai CANICULARĂ zi a anului. Temperaturi de până la 42 de grade Celsius

Marţi au atins vârful valulului de caldură care ne afectează de câteva zile. Au fost temperaturi de până la 42 de grade Celsius, iar meteorologii au emis COD PORTOCALIU pentru Oltenia, Muntenia şi Moldova. Restul ţării s-a aflat sub avertizare COD GALBEN de caniculă. În ciuda valului de caniculă din ultimele zile, meteorologii au şi veşti bune. Începând de miercuri, vremea se răcoreşte. VEZI PROGNOZA PENTRU URMĂTOARELE TREI ZILE

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 05:36
Cea mai CANICULARĂ zi a anului. Temperaturi de până la 42 de grade Celsius

Marţi, arșița și-a spus cuvântul în Câmpia România, unde au fost 42 de grade Celsius. În toată țara, de altfel s-au înregistrat cele mai înalte valori de până acum. Doar în nord, nord-est și la munte a fost o idee mai răcoare pentru că vântul a suflat mai tare. Izolat au fost și averse și descărcări electrice.

Bucureștenii au îndurat cele mai mari temperaturi din acest an. Aerul nord-african și cerul fără niciun nor au adus până la 41-42 grade în termometre. Vezi aici prognoza pe trei zile

Prognoza meteorologică pe lunile august şi septembrie se anunţă sumbră pentru agricultură. Precipitaţiile vor fi în continuare foarte reduse, iar temperaturile vor fi peste media specifică aceste perioade în România.

Zonele cele mai afectate sunt cele mai importante regiuni agricole ale ţării, cele de est şi de sud. Seceta accentuată de până acum se va transforma în secetă severă. Astfel în luna august, masele de aer tropical din sudul continentului şi chiar din Africa de Nord vor ajunge pe teritoriul ţării noastre.