Cea mai eficientă rețetă care vă scapă de gândacii din bucătărie pentru totdeauna

Daca aveți gândaci de bucătărie și vreți să scapați de ei pentru totdeauna, trebuie să știți că aveți nevoie doar de trei ingrediente. Rețeta este simplă, ieftină și extrem de eficientă.

05 feb. 2023, 14:27
Cea mai eficientă rețetă care vă scapă de gândacii din bucătărie pentru totdeauna

Gândacii de bucătărie sunt o problemă pentru cei care locuiesc în apartamente. Ori cât de mult ați face curat, ei se furișează în locuri mici și întunecate și repar, făcându-ne viața un coșmar.

Citiți și: S-a zis cu gândacii din București! Primăria Capitalei a aprobat programul pentru deratizare și dezinsecție

Dacă ați încercat toate produsele de pe piață și nu ați reușit nici acum să îi eliminați definitiv, trebuie să încercați această metodă, care garantat va da rezultate.

Din fericire, există o rețetă extrem de eficientă care ucide gândacii de bucătărie și pe care o puteți prepara acasă foarte ușor. Astfel, veți scăpa definitiv de aceste insecte insuportabile.

Rețeta eficientă care elimină definitiv gândacii de bucătărie

Aveţi nevoie de un ou, un cartof mediu şi 50 de grame de acid boric pulbere, potrivit bzi.ro.

Fierbeți bine cartoful și oul, le pasați, iar apoi adăugați acidul boric. Omogenizați compoziția și din aceasta modelați biluțe de mărimea unei nuci mici. Plasați aceste biluțe în toate colțurile casei și în alte locuri. De exemplu, în spatele dulapurilor, a frigiderului, aragazului, pe rafturi. În câteva zile veți scapă de gândaci. Repetați procedura după câteva luni.

O altă metodă de a scăpa de gândacii de bucătărie este de a folosi acidul boric cu ou și zahăr pudră. Această combinație poate ucide un cuib întreg de gândaci într-o perioadă scurtă de timp.

După câteva zile veți observa că gândacii vor dispărea din bucătărie, însă apoi este foarte important să păstrați curățenia. Ideal ar fi să nu mai țineți vasele nespălate și gunoiul peste noapte, deoarece gândacii sunt foarte activi noaptea și se hrănesc cu resturile de mâncare.

Pentru a fi siguri că nu vor reapărea, trebuie făcută constant o curăţenie generală. Nu folosiți niciodată mătura, deoarece veți ajuta la răspândirea ouălor în întreaga casă.

Gândacii de bucătărie se înmulțesc şi se dezvoltă rapid. Trăiesc circa șase luni şi se refugiază în zonele calde şi umede, în spatele mobilierului, frigiderului, în jurul țevilor şi în fantele zidurilor, însă focarele de înmulțire sunt bucătăria şi baia.

Citiți și: Petre Daea nu concepe ca românii să mânance gândaci: „Mai vezi gândaci de bucătărie şi pe scările blocului / Cum dracu să îl bagi pe ăsta în gură?”