Cea mai grea lovitură pentru Putin. Ucraina anunţă aproape 20.000 de soldaţi ruşi morţi

Uncraina nu a anunţat niciodată propriile pierderi, dar anunţă zilnic bilanțulpierderilor forțelor rusești, Conform Statului Major ucrainean, aproape 17.800 de soldați au fost uciși până acum.

02 apr. 2022, 18:49
Cea mai grea lovitură pentru Putin. Ucraina anunţă aproape 20.000 de soldaţi ruşi morţi

Război în Ucraina.  Aproape 17.800 de soldați ruși au fost uciși de când a început invazia din Ucraina, potrivit forțelor ucrainene. Acestea spun că 631 de tancuri, 1776 de transportoare blindate, 143 de aeronave și 134 de elicoptere aparținând Rusiei au fost distruse până acum.

Război în Ucraina. Ruşii au dispersat violent o manifestaţie, bilanţul morţilor creşte de la o oră la alta VIDEO
„Pierderile totale în luptă ale inamicului din 24.02 până în 02.04:

-Aproximativ 17.800 de soldați

-631 de tancuri

-1776 de transportoare blindate

-317 sisteme de artilerie/ 100 lansatoare multiple de rachete

-54 de sisteme de război antiaeriene

-143 aeronave/ 134 elicoptere

-87 drone tactice

-1236 vehicule/ 76 rezervoare de combustibil

-7 ambarcațiuni

-24 de echipamente speciale

-4 rachete balistice de rază scurtă”, arată o postare pe Twitter a Forțelor Ucrainene.

Atacurile ruşilor în regiunea Dnipropetrovsk au întrerupt traficul feroviar şi au cauzat un incendiu

Atacurile ruşilor în regiunea Dnipropetrovsk au întrerupt traficul feroviar şi au cauzat un incendiu, a anunţatl sâmbătă, şeful administraţiei militare regionale, conform cnn.com.

Valentin Reznicenko a precizat că în Pavlohrad o rachetă a lovit calea ferată.

“O rachetă a lovit calea ferată. Şinele şi liniile electrice sunt avariate grav. Au explodat vagoane. Traficul feroviar este suspendat. Salvatorii sting focul”, a precizat Reznicenko.

Zelenski îşi proclamă victoria în războiul cu Rusia: Putin îşi va continua agresiunea în Europa dincolo de Ucraina şi va obţine ceea ce vrea „dacă nu va fi oprit” acum

El a menţionat că în atacul cu rachetă nu a decedat nicio persoană. Însă încă un atac a ţintit o zonă deschisă, provocând un incendiu. A fost rănit un om.

Forţele ruse se retrag rapid din regiunile Kiev şi Cernihiv, din nordul Ucrainei, şi au ca obiectiv o repliere în est şi sud, a afirmat, sâmbătă, Mihailo Podoliak, consilier prezidenţial ucrainean, potrivit francezilor de la Le Figaro.

EXCLUSIV Cum ar fi acţionat Traian Băsescu la invazia Rusiei, dacă mai era preşedinte: „Aş fi cerut să trimitem armament ucrainenilor. România trebuie să se apere în Ucraina”

“După o retragere rapidă a ruşilor din regiunile Kiev şi Cernihiv, este clar că Rusia a ales o altă tactică prioritară: replierea către est şi sud şi menţinerea controlului asupra vastelor teritorii ocupate”, a notat Podoliak pe Telegram.