Cea mai ieftină metodă de a fierbe apă. Trucul genial care nu-ţi încarcă factura

Un inginer britanic a dezvăluit care este cel mai ieftin mod de a fierbe apa. Toţi românii trebuie să ştie asta, pentru a scoate mai puţini bani din buzunar la plata facturilor.

19 sept. 2022, 17:21
Cea mai ieftină metodă de a fierbe apă. Trucul genial care nu-ţi încarcă factura

Cea mai ieftină metodă de a fierbe apă. Un inginer din Marea Britanie a descoperit, în urma unui experiment, care este cea mai ieftină metodă pentru a fierbe apa.

Cea mai ieftină metodă de a fierbe apă. Descoperirea făcută de un inginer

Citeşte şi VIDEO: Sfatul lui Victor Ciutacu pentru românii cu facturi explozive la energie. Cum să reduci costurile: „Statul român, așa șchiop cum e el, a creat totuși instrumente cu care ne putem face viața măcar suportabilă

Inginerul britanic a pus la fiert pe aragaz doi litri de apă, apoi a măsurat cantitatea de gaz consumată. A ajuns la concluzia că îl costă 1.99 cenți lire sterline pentru a fierbe apa pe aragaz.

Apoi, a luat un fierbător şi a fiert aceeaşi cantitate de apă. La final, a ajuns la concluzia că fierbătorul l-a costat 3,44 centi lire sterline, adică de două ori mai mult faţă de aragaz.

„Acest rezultat chiar m-a surprins,” a declarat inginerul.

Deși fierbătoarele electrice consumă mai puțin curent în total, diferența de preț între electricitate și gaz înseamnă că fiertul pe aragaz e mai ieftin.

„Dacă te interesează să consumi mai puțină energie, alegi fierbătorul electric. Dacă vrei cel mai ieftin mod de a fierbe apa, alege aragazul.

Dacă te interesează să economisești timp, atunci acest lucru depinde de cât ai și cât de mult ții la timpul tău”, le-a spus inginerul urmăritorilor săi de pe Tik Tok, potrivit useit.ro

Citește și Facturi uriaşe la energie. Trucul prin care furnizorii umflă facturile, cum eviţi înşelătoria. Sfaturi de la avocat