Cea mai ieftină vacanță de 1 Mai. Bilete de tren reduse cu până la 10% pentru cei care petrec la malul mării

Românii care se gândesc să meargă la mare cu mașina de 1 mai, ar trebui să ia în calcul mersul cu trenul, pentru că reducerile sunt destul de ofertante.

25 apr. 2023, 11:23
Cea mai ieftină vacanță de 1 Mai. Bilete de tren reduse cu până la 10% pentru cei care petrec la malul mării
De câți bani ai nevoie să ajungi la mare de 1 mai, în 2023

Dacă nu v-ați hotărât nici acum cum doriți să ajungeți la mare de 1 mai, trebuie să luați în calcul aceste lucruri. În mașină veți avea mai mult confort, puteți opri când și unde doriți, dar veți scoate din buzunar în jur de 500 de lei pentru un singur plin. Pe lângă asta, nici traficul nu va fi un factor plăcut.

Cea mai bună variantă rămâne biletul de tren, pentru care trebuie să plătiți numai 65 de lei la clasa a II-a, iar clasa I biletul costă 100 de lei.

Citește și: De necrezut! Cât costă o vacanță de trei zile în Delta Dunării de 1 Mai. Prețurile au explodat

Mai multe trenuri pentru vacanța de 1 mai

Un alt motiv pentru care să alegeți trenul pentru vacanța de 1 mai este faptul că CFR Călători a anunat că va pune la dispoziție în perioada 27 aprilie – 2 mai 2023 mai multe trenuri față de cele existente în aceste momente.

E vorba de trenurile directe din București Nord, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov spre Constanța și alte stațiuni de pe litoral, inclusiv Mangalia. Veți avea la dispoziție conexiuni rapide din Capitală, pe ruta București Nord – Constanța, la interval de o oră sau două.

Citește și: Cât de plin va fi pe litoral cu ocazia minivacanței de 1 Mai. Zeci de mii de turiști sunt așteptați la festivaluri și evenimente

CFR Călători recomandă procurarea biletelor din timp și folosirea tuturor trenurilor puse la dispoziție. Legitimațiile de călătorie por fi cumpărate online, de pe www.cfrcalatori.ro, sau din aplicația mobilă „CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”. Biletele pot fi achiziționate și de la automatele de vânzare bilete din gări sau direct de la casele de bilete sau agenții de turism.

CFR Călători oferă și reduceri importante pentru călători. La biletel dus-întors cumpărate anticipat veți plăti mai puțin cu 10%. Biletele de la automatele de vânzare din stații sau online, de pe site sau de pe telefon, primiți o reducere de 5%. Elevii pot călători gratuit, iar studenții primes reducere de 50% la clasa a II-a.