De necrezut! Cât costă o vacanță de trei zile în Delta Dunării de 1 Mai. Prețurile au explodat

Majoritatea românilor care voiau să își petreacă minivacanța de 1 Mai în Delta Dunării și-au pus pofta în cui și asta că prețurile la cazare au explodat în acest an.

24 apr. 2023, 22:06
De necrezut! Cât costă o vacanță de trei zile în Delta Dunării de 1 Mai. Prețurile au explodat
De necrezut! Cât costă o vacanță de trei zile în Delta Dunării de 1 Mai. Prețurile au explodat

De necrezut! Cât costă o vacanță de trei zile în Delta Dunării de 1 Mai. Minivacanța de 1 Mai se apropie cu pași repezi, iar foarte mulți români și-au făcut deja planurile de vacanță.

Citește și Orașul din România care a ajuns în topurile străinilor! Cât costă o vacanță de vis aici

De necrezut! Cât costă o vacanță de trei zile în Delta Dunării de 1 Mai

Una dintre destinațiile preferate de majoritatea turiștilor este Delta Dunării, cunoscută pentru bogăția sa naturală, dar și pentru faptul că este o oază de liniște.

Hotelierii din zonă la fel ca și turiștii s-au pregătit pentru minivacanța de 1 Mai, iar camerele au început deja să fie ocupate de românii care au furat startul și care vor să se distreze în următoarele zile.

Turiștii care vor să petreacă un sejur în Delta Dunării de 1 Mai au de unde să aleagă și asta pentru că ofertele variază în funcție de facilități, zona în care sunt amplasate hotelurile sau pensiunile, numărul de camere disponibile și cotația pe care o au.

Astfel, pentru românii dornici de o experiență unică în Deltă hotelierii oferă turiștilor o plajă largă de prețuri.

În această perioadă site-urile agențiilor de turism sunt pline de oferte pentru toate buzunarele, însă față de anii precedenți prețurile au explodat.

De exemplu, pentru o vacanță de 3 zile în Delta Dunării, două persoane trebuie să scoată din buzunar între 150 de lei și 4100 de lei. Prețul este influențat de facilitățile pentru care optează turiștii, poziția proprietății și de disponibilitate.

În oferta lor unele dintre cazări le oferă clienților, mic dejun inclus, acces la diverse facilități (bar, piscină, jacuzzi).

Pe lângă biosfera Deltei Dunării, turiștii mai pot vizita, printre altele, plajele liniștite din Sulina, Pădurea Letea, satul tradițional pescăresc Mila 23.

Cât a ajuns să coste o sticlă de apă plată la un restaurant de pe Delta Dunării

Românii vor avea parte de o vacanță de vară mult mai scumpă decât în alți ani. Prețurile vacanțelor au crescut chiar și cu 20-25% față de anul 2021.

Majorările vin pe fondul relaxării restricțiilor din pandemia de Covid, dar și din cauza prețurilor mai mari la energie, combustibili, alimente, care se vor reflecta în prețurile practicate în acest an de cei din HORECA.

Astfel, în acest an plătim mai mult pentru vacanțe și lăsăm mai mulți bani la restaurante. Delta Dunării e printre cele mai căutate destinații de vacanță din România, însă e bine de știut că prețurile au explodat și acolo.

În 2022, în Delta Dunării, o banală sticlă de apă de 500 ml poate costa 2 lei la un magazin sătesc frecventat de localnici și poate ajunge până la 9 lei dacă alegem să o consumăm în restaurantul unui hotel. Iar dacă apa este îmbuteliată de un celebru producător francez, poate să coste și 14 lei sticla de 750 ml.

La un resort din mijlocul Deltei, prețul unui espresso mic este de 10 lei, iar pentru un espresso dublu, un capuccino sau o cafe latte ar trebui să plătim cam 16 lei. O ciocolată caldă ne va costa 15 lei, iar un ceai, ceva mai puțin, 12 lei, potrivit Antena 3.

Citește și Cât costă o vacanță în Grecia în 2023. Prețurile au explodat. Iată cât trebuie să scoți din buzunar pentru destinația preferată de români