Cea mai ieftină variantă cu care puteți înlocui uleiul de floarea soarelui. Iată ce puteți folosi și cât costă

Prețul uleiului de floarea soarelui s-a majorat în ultimele săptămâni, iar românii au început să vâneze ofertele la acest produs sau să se orienteze către alte alternative mai ieftine.

02 apr. 2022, 13:49
Cea mai ieftină variantă cu care puteți înlocui uleiul de floarea soarelui. Iată ce puteți folosi și cât costă

În caz că vă întrebați care este varianta mai ieftină ca să înlocuiți uleiul de floarea soarelui, specialiștii vă dau câteva idei legat de ce puteți folosi.

Românii nu trebuie să intre în panică în privința uleiului întrucât există alternative mai sănătoase pentru cel de floarea-soarelui. Untura de porc este cea mai ieftină alternativă pentru uleiul de gătit. Totodată, se mai poate apela și la untura de rață, de gâscă, sau la uleiul de rapiță și cel de palmier, însă acestea au un preț mai ridicat.

Nutriționiștii spun că untura de porc este ideală pentru gătit, iar prețul este accesibil oricui – 450 de grame de untură de porc costă între 7 şi 10 lei.

„Se găsește slănină în comerț, este slănină de porc și aceasta se topește acasă. Din carnea de pasăre, din nou putem face untură. În general se găsește la spate, la burtă. Când se taie pasărea se vede că este multă grăsime, aceea se topește și se pune la gătit. Pentru o familie cu 4 persoane, să spunem undeva la 5-6 kilograme de slănină, ar ajunge o lună de zile”, a declarat Gina Bradea, cunoscut vlogger de cooking.

Citește și Laptele de cartofi, elixirul din cămară. Reţeta uitată cu beneficii extraordinare pentru organism

Pe fondul războiului din Ucraina, se așteaptă ca în următoarea perioadă alimentele să se scumpească și mai mult. La reuniunea Consiliului European, care s-a desfășurat la Bruxelles, a fost dezbătută tema securității alimentare. Președintele României, Klaus Iohannis, aflat la reuniunea de la Bruxelles, a explicat că România are mijloacele de a-și asigura necesarul alimentar, însă s-ar putea resimți „mișcări și la prețul pe alimente”.

„Nu credem că va exista o problemă semnificativă în România, dar în plan mondial este clar că pot apărea situații în care aprovizonarea nu va fi la nivelul cu care am fost obișnuiți, dacă ne gândim doar la faptul că o bună parte din grâul care se consumă pe întreaga planetă se produce în Rusia și în Ucraina. România are o situație bună în ce privește agricultura și nu cred că vor fi probleme, dar este posibil ca sancțiunile pe care le-am hotărât să producă mișcări și la prețul pe alimente”, a precizat Klaus Iohannis.

Citește și Desertul delicios din lapte și pâine. Mihaela Bilic a dezvăluit cea mai bună rețetă de frigănele!