Cea mai importantă conferinţă internaţională privind învăţământul superior, la Bucureşti

Astăzi, la București, debutează lucrările celei de a treia ediții a Conferinței internaționale „Future of Higher Education – Bologna Process Researchers' Conference". Evenimentul, organizat de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Ministerul Educației Naționale (MEN), reunește cercetători, reprezentanți ai mediuluiacademic și decidenți politici de la nivelul Uniunii Europene pentru o discuție privind viitorului Spațiului European al Învățământului Superior (EHEA).

RomaniaTV.net
28 nov. 2017, 10:24
Cea mai importantă conferinţă internaţională privind învăţământul superior, la Bucureşti

Conferința, susținută puternic de directorul UEFISCDI Adrian Curaj, a devenit un punct de reper pentru cei interesați de învățământul superior european și de evoluția Procesului Bologna. Timp de trei zile, în perioada 27 – 29 noiembrie 2017, participanții vor dezbate teme de interes pentru învățământul superior de la nivel internațional, cum ar fi: internaționalizarea educației în contextul provocărilor globale, echitate și dimensiunea socială a educației, viitorul Procesului Bologna și dezvoltarea sustenabilă, instrumente noi și îmbunătățite de transparență, modele de finanțare și guvernanță, etc.

Aflată la cea de a treia ediție, conferința beneficiază de prezența unor experți și decidenți politici, precum ministrului Cercetării și Inovării, Lucian Georgescu, foștii miniștri ai Educației, Remus Pricopie și Adrian Curaj, consilierul prezidențial pe probleme de Educație și Cercetare, Ligia Deca, vice-chair Bologna Follow-Up Group, Marie-Odile Ott sau directorul general adjunct în cadrul Ministerului pentru Învățământ Superior, Cercetare și Inovare din Franța, Frédéric Forest.

Conferința este parte a calendarului oficial de evenimente derulate în cadrul Spațiului European al Învățământului Superior (EHEA), promovând și susținând dezvoltarea EHEA. Mesajul cercetătorilor către factorii decidenți implicați în elaborarea politicilor publice va fi transmis plenului Conferinței Ministeriale din Paris, în 2018.