Cea mai importantă fabrică de pantaloni din România se închide după 28 de ani. Vor fi 600 de concedieri

Producătorul german de pantaloni Dr. Bock, furnizor pentru brandurile Hugo Boss, Marc O'Polo, Raffaello Ross, Windsor, Rene Lezard, Tiger, îşi închide fabrica din Covasna, în urma pandemiei de coronavirus, relevă date analizate de Profit.ro. Fabrica RHM Pants din România s-a deschis în urmă cu 28 de ani.

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 08:50
Cea mai importantă fabrică de pantaloni din România se închide după 28 de ani. Vor fi 600 de concedieri

Fabrica din Covasna este una dintre cele mai mari companii producătoare de pantaloni de pe teritoriul ţării şi era destinată producţiei de pantaloni clasici. În total, 620 de angajaţi vor fi concediaţi. 

Citeşte şi: Un angajat al Penitenciarului Craiova a fost confirmat cu noul coronavirus. Colegii lui au fost trimişi în izolare

Grupul germanoperează încă trei fabrici în România, care angajează în total 700 de persoane, respectiv producătorul de blugi Platanus, producătorul de pantaloni sport Transilvanian Trousers și unitatea de spălare RGT România (Ready Garment Technology), toate aflate în judeţul Covasna.

Dr. Bock justifică închiderea fabricii prin cererea scăzută și comenzile anulate de clienți importanți. Scăderea cererii nu poate fi compensată prin măsuri imediate, iar recuperarea pe piață nu este așteptată pe termen scurt, este explicația companiei.

Fondat în 1984, grupul Dr. Bock Industries produce articole de îmbrăcăminte pentru bărbați, având circa 1.800 de angajați în nouă unități situate în România, Bulgaria, Ucraina, Italia și Germania.