Un angajat al Penitenciarului Craiova a fost confirmat cu noul coronavirus. Colegii lui au fost trimişi în izolare

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) transmis vineri, un angajat al Penitenciarului Craiova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru noul coronavirus.

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 07:56
Un angajat al Penitenciarului Craiova a fost confirmat cu noul coronavirus. Colegii lui au fost trimişi în izolare

„Joi (…) un angajat al Penitenciarului Craiova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Poliţistul de penitenciare îşi exercita atribuţiile de serviciu în sectorul administrativ şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate. La nivelul unităţii, contacţii identificaţi în rândul personalului au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi aplicate recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. Spaţiile de lucru sunt dezinfectate şi se asigură continuitatea activităţilor”, a informat ANP.

Citeşte şi: Zeci de persoane căutate de poliţie după o înmormântare. Doi dintre participanţi fugiseră din izolare

Cu excepţia acestui caz, până în prezent, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Craiova. De asemenea, la nivel de sistem, nu există situaţii în care, în urma testelor dispuse de Direcţiile de Sănătate Publică, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2, conform sursei citate.