Cea mai înaltă clădire din România se construieşte la Timişoara. Va fi aproape de două ori cât Intercontinentalul

Publicat: Vineri, 26 Iunie 2020 11:17 // Actualizat: Vineri, 26 Iunie 2020 11:17 // Sursa: romaniatv.net

Construcția celei mai înalte clădiri de birouri din România, United Business Center 0 (UBC 0) din Timișoara, a ajuns la etajul 8 din 27, după ce lucrările complexe la fundație au durat 6 luni. Clădirea urmează să fie finalizată la sfârșitul anului viitor, scrie revistabiz.ro.

UBC 0, o investiție de peste 115 milioane de euro, va avea 27 de etaje, 155 metri înălțime și 77.000 mp suprafață construită. Clădirea este integrată în ansamblul mixt Iulius Town Timișoara, dezvoltat de Iulius și Atterbury Europe, în valoare totală de 442 milioane de euro.

"Într-o perioadă de incertitudine și cu provocări pentru toate domeniile de activitate, UBC o și-a continuat etapele de dezvoltare, în același ritm. Este rezultatul faptului că portofoliul Iulius nu se axează pe investiții speculative, ci pe parteneriate concrete și în consens cu cerințele pieței", a spus Laurențiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timișoara.

În prezent, cea mai înaltă clădire din România este Sky Tower, din București, care are 137 de metri. Pe locul doi se află, cu aceeași înălțime, de 120 de metri, Globalworth Tower și Catedrala Mântuirii Neamului.

Cifrele celei mai înalte clădiri din România

Construcția clădirii implică lucrări de amploare, expertiză tehnică și o cantitate uriașă de materiale. Astfel, peste 280 de piloți forați au fost necesari pentru susținerea construcției, iar 43.500 de metri cubi de beton și peste 1.700 de tone de armătură se vor folosi pentru ridicarea clădirii.

Până în prezent, aproximativ 30 de firme din arii de activitate conexe construcțiilor au fost implicate în lucrările de edificare, iar numărul lor se va dubla până la finalizarea proiectului. De asemenea, se estimează că peste 1.000 de persoane vor lucra la înălțarea UBC 0.

Pentru a asigura un aport de lumină naturală, imobilul va fi acoperit cu fațadă integral din sticlă. În total, peste 26.000 mp de sticlă cu grad ridicat de eficiență termică vor asigura confort și economie de energie, dar și o panoramă unică asupra Timișoarei, din orice unghi al clădirii.

UBC o va include peste 52.000 mp de spații office premium, care ajung la până la 2.000 mp pe nivel, dar la demisol și parter vor fi integrate magazine, restaurante și cafenele tematice. Etajul 1 va fi ocupat de un centru de conferințe cu șapte săli, iar alte două etaje intermediare vor fi alocate unui hub medical, cu multiple specialități.

Clădirea va dispune de vestiare și dușuri pentru cei care vin la birou cu mijloace alternative de transport. Angajații vor avea în imediata apropiere peste 450 de magazine, numeroase servicii, inclusiv cele ale instituțiilor publice, grădiniță și școală primară, centru de fitness, un concept de cinema VIP, cu cină și film all inclusive, food court, restaurante și cafenelele, peste 4.000 de spații de parcare și 800 de spații pentru biciclete.

Investiție totală de 442 milioane de euro

Iulius Town Timișoara este cea mai mare investiţie din vestul țării, în valoare totală de 442 milioane de euro. Pe segmentul office, complexul are trei clădiri business în operare, cu spații totale de 50.000 mp, și una în dezvoltare, UBC 0.

Proiectul include, de asemenea, cea mai mare suprafaţă de retail din afara Capitalei, de 120.000 mp, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sănătate și fitness din România, trei săli de evenimente, restaurante și cafenele tematice, parc, carusel pentru copii și aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

Citeşte şi: Bani nerambursabili de la Guvern pentru firme. Ajutor de până la 50.000 euro

Foto: revistabiz.ro

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cea mai înaltă clădire intercontinental Timişoara ubc 0
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
07 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H