Cea mai mare companie de închirieri auto a plătit peste 16 milioane de dolari în bonusuri de retenţie către o serie de directori cheie

Compania americană de închirieri auto Hertz Global Holdings a declarat, marți, la puţin timp de la anunţul că a intrat în insolvenţă, că a plătit aproximativ 16,2 milioane de dolari în bonusuri de retenție către o serie de directori cheie. 

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 19:51
Cea mai mare companie de închirieri auto a plătit peste 16 milioane de dolari în bonusuri de retenţie către o serie de directori cheie

Compania a plătit președintelui și directorului executiv Paul Stone suma de 700.000 de dolari, iar vicepreședintelui executiv și directorului financiar șef Jamere Jackson suma de 600.000 de dolari, a declarat Hertz într-o înregistrare către autoritățile de reglementare.

Angajații care au primit bonusul de reținere vor pierde dreptul de a participa la planul anual de bonusuri 2020 al companiei din Florida. Cu toate acestea, viitorul este incert pentru companie, deoarece interdicțiile de călătorie și blocajele impuse pentru a stopa răspândirea noului coronavirus scad veniturile firmei. 

De la izbucnirea virusului, o mare parte din veniturile companiei, care provin din închirieri de mașini pe aeroporturi, s-au evaporat. Cu o datorie de aproape 19 miliarde de dolari, Hertz este printre cele mai mari companii care urmează să fie sublimate de pandemia COVID-19. Această sumă uluitoare este alcătuită din „4,3 miliarde de dolari în obligațiuni corporative și împrumuturi și 14,4 miliarde de dolari în datorii acordate de vehicule deținute la filialele speciale de finanțare”.

Citeşte şi: Hertz intră în insolvenţă! Gigantul de închieiere a maşinilor are datorii uriaşe şi a concediat mii de angajaţi

Prin emiterea de bonusuri de retenţie înainte de depunerea falimentului, compania nu a trebuit să solicite permisiunea de a face acest lucru prin intermediul instanței. 

„Acțiunea de astăzi va proteja valoarea afacerii noastre, ne va permite să ne continuăm operațiunile și să ne servim clienții și va oferi timpul necesar pentru a pune în aplicare o nouă bază financiară  mai puternică pentru a trece cu succes de această pandemie și pentru a ne poziționa mai bine pentru viitor”, a declarat directorul executiv Paul E. Stone.

În urmă cu câteva zile, compania de închirieri auto, Hertz Global Holdings, și-a anunțat intrarea în insolvență. Înființată în 1918, Hertz opera aproximativ 568 de mii de autovehicule și deținea circa 12.400 de francize înainta pandemiei de Covid-19.

Citeşte şi: Boeing a concediat peste 12.000 de angajaţi pe fondul crizei. Care este strategia companiei pentru a depăşi impasul

Înainte de luna martie, compania acumulase datorii uriaşe, drept urmare decisese concedierea a 12.000 de angajați și trimiterea în șomaj tehnic a 4.000, fapt care ar fi permis gigantului american să realizeze economii anuale de 2,5 mld. dolari. Din păcate, lovitura de grație e venit odată cu pandemia, în timpul căreia valoarea acțiunilor Hertz Global Holdings a scăzut cu 30%.

Restructurarea companiei americane nu va afecta rețeaua globală, care va rămâne complet operațională pentru toate cele trei branduri, Hertz, Thrifty/Dollar și Firefly. Drept urmare, dacă aveți rezervări sau sunteți eligibili pentru programele de loialitate ale oricăreia dintre cele trei companii, nu trebuie să vă faceți griji.

Mai mult, Hertz România nu va avea de suferit de pe urma intrării în insolvență a Hertz Global Holdings, pentru că aparține grupului elen Autohells ATEE, nu are nicio relație de afiliere cu compania americană și nu deține niciun titlu de valoare la aceasta. Grupul Hellas mai deține alte șapte francize Hertz în sud-estul Europei. Mai mult, închirierile de autovehicule pe termen scurt, adică principala activitate a Hertz Global, reprezintă numai 20% din activitatea Hertz România și chiar 16% din cea a grupului elen, restul de 84% din venituri provenind de la închirierile pe termen lung și din comerțul cu autovehicule noi și rulate.