Cea mai mare greșală pe care o facem pe timp de vară! Iată ce să eviți când este caniculă

Atunci când vine vara și temperaturile încep să crească, începem să căutăm metode prin care să ne asigurăm confortul. Totuși, există mai multe greșeli pe care le putem face atunci când ne confruntăm cu un val de caniculă.

27 iun. 2023, 09:31
Cea mai mare greșală pe care o facem pe timp de vară! Iată ce să eviți când este caniculă

Ce nu trebuie să faci atunci când e caniculă. În timpul sezonului de vară, când temperaturile ating niveluri insuportabile, este crucial să fim atenți. Nu numai alimentele pe care le consumăm, ci și unele băuturi. Ele pot provoca probleme de sănătate grave.

Citește și: Cod roșu de caniculă, dar și de furtuni și inundații în Europa. În unele zone se anunță temperaturi de până la 44 de grade.

Mulți oameni fac greșeala de a consuma lichide reci, în special apă, și este posibil să te numeri printre aceștia. Trebuie spus faptul că această eroare simplă poate avea consecințe semnificative pentru sănătatea dumneavoastră. Este crucial să rețineți că nu ar trebui să consumați niciodată lichide reci în timpul condițiilor calde.

Conform experților, consumul de băuturi reci, inclusiv cele cu gheață, poate afecta negativ hidratarea adecvată și digestia. Aceasta este doar unul dintre motivele pentru care nu este recomandat să consumați astfel de băuturi atunci când traversăm o perioadă de caniculă. Pe lângă asta, consumul de apă rece poate perturba temperatura internă a corpului, ceea ce poate duce la utilizarea energiei stocate care altfel ar fi fost destinată digestiei alimentelor.

Pe vreme caniculară, consumul de băuturi reci poate afecta și sistemul imunitar. Potrivit specialiștilor, acest lucru poate duce la apariția neașteptată a răcelilor în perioada de vară, ceea ce cu siguranță nimeni nu își dorește. În plus, pentru cei care doresc să slăbească, există un alt dezavantaj legat de acumularea de grăsimi.

Conform specialiștilor, dacă bei apă rece în timp ce mănânci, grăsimile din alimente pot solidifica. Aceasta înseamnă că organismul va avea o luptă mai dificilă în digerarea grăsimilor nesănătoase prezente în corp, conform informațiilor de pe Fanatik.

Deși mulți oameni cred că apa rece poate arde caloriile, în realitate, această metodă nu este considerată tocmai adecvată. Există multe alte modalități prin care putem arde calorii, iar consumul de apă rece să poată fi evitat. În timpul caniculei, este recomandat să consumăm apă caldă sau la temperatura camerei. Aceasta este cea mai benefică pentru organismul nostru și ne ajută să ne simțim bine și să avem energie pe parcursul întregii zile.

Printre altele, apa la temperatura camerei, sau cea caldă ne oferă o hidratare intensă și rapidă. Ea ajută și la procesul digestiei, iar pentru o mai bună funcționare putem adăuga și niște suc de lămâie în ea.

Citește și: EXCLUSIV Elena Mateescu, director ANM, anunță fenomene extreme. Urgia potoapelor va fi urmată de temperaturi exagerate: „Debutul lui Cuptor va aduce din nou valori de temperaturi apropiate de pragul de caniculă”