Cea mai mare greşeală pe care o fac gospodinele atunci când gătesc supă. Ce să faci ca să-ţi iasă delicioasă. Trucul genial al marilor bucătari

Nimic nu se compară cu o supă fierbinte şi delicioasă într-o zi friguroasă de iarnă. Deşi nu este deloc greu de preparat, majoritatea gospodinelor fac o greşeală majoră atunci când o gătesc.

09 ian. 2022, 12:50
Cea mai mare greşeală pe care o fac gospodinele atunci când gătesc supă. Ce să faci ca să-ţi iasă delicioasă. Trucul genial al marilor bucătari
Cea mai mare greşeală pe care o fac gospodinele atunci când gătesc supă

Cea mai mare greşeală pe care o fac gospodinele atunci când gătesc supă. Vă prezentăm trucul genial al marilor bucătari cu ajutorul căruia puteţi pregăti o supă delicioasă.

Cea mai mare greşeală pe care o fac gospodinele atunci când gătesc supă

De multe ori observăm că supa noastră iese tulbure. Ei bine, dacă ţi s-a întâmplat asta, nu trebuie să o arunci şi să începi să găteşti din nou. Poţi apela la un truc simplu, care te va ajuta să limpezeşti supa.

În primul rând, trebuie să te asiguri că bucata de carne pe care vrei să o foloseşti este cu os, pentru ca nuanța să fie potrivită și consistența să fie exact așa cum îți dorești. Evită bucățile congelate, deoarece supa nu va fi la fel de delicioasă.

Cum să prepari corect o supă

Spală bine bucăţile de carne cu os înainte de a le introduce în oală. Dacă vrei ca supa ta să fie mai consistentă, foloseşte mai multe oase. Un lucru foarte important de care trebuie să ţii cont atunci când pregăteşti supa este să nu folosești apă caldă. În caz contrar, alimentele nu vor mai fi la fel de suculente.

Citeşte şi Greşelile majore atunci când facem ciorbă. Aceste două ingrediente strică tot gustul

Se lasă la fiert la foc mare, însă acesta trebuie să fie redus după ce spuma de la suprafață a fost îndepărtată. Îndepărtează grăsimea, pentru ca supa ta să fie cît mai bună. Nu găti niciodată supa la foc mare, pentru că o să devină tulbure.

Este foarte important să ţinem cont de timpul de fierbere al cărnii. De exemplu, carnea de pui se fierbe în 3 ore, în timp ce bucățile de porc se fierb în 4 sau 6 ore, iar cele de vită în 8 sau 10 ore.

Adaugă legumele pe care le dorești în supa ta și așteaptă ca aceasta să fie gata. Dacă observi că supa ta este tulbure, este timpul să apelezi la un truc simplu.

Îndepărează legumele și carnea cu os, apoi strecoară lichidul rămas printr-o plasă de tifon. Așteaptă ca supa să se răcească puțin, apoi bate bine un albuș de ou și adaugă ingredientul în preparatul tău, amestecând fără oprire, potrivit playtech. 

Supa trebuie să fie lăsată pe foc până când ajunge la punctul de fierbere. Albușul o să strângă particulele care fac supa ta să fie tulbure. Oprește focul și lasă supa să se răcească timp de aproximativ 20 de minute, apoi mai trebuie doar să strecori zeama.

Citeşte şi Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă. Când se pune, de fapt, sarea în mâncare. Secretul unei ciorbe delicioase