Cea mai mare hartă 3D a Universului: Prezintă peste 1 milion de galaxii VIDEO

Publicat: Joi, 09 August 2012 20:02 // Actualizat: Joi, 09 August 2012 20:02 // Sursa: RTV.net

Cercetătorii au făcut publică cea mai mare hartă 3D a Universului, până în prezent, ce conţine peste 1 milion de galaxii. Creatorii săi speră că ea va ajuta la rezolvarea unora din cele mai mari mistere astronomice.

Foto: Sloan Digital Sky Survey

Harta a fost făcută publică miercuri, 8 august, şi foloseşte informaţii noi pentru a ne înfăţişa locul în cosmos a peste un milion de galaxii, pe o suprafaţă totală de 70 de miliarde de ani lumină-cubici (un an lumină este distanţa parcursă de lumină într-un an, adică 9,5 bilioane de km).

David Schlegel de la Lawrence Berkeley National Laboratory din California spune că acest atlas ar putea să îi ajute pe cercetători să afle mai multe despre misterele universului, precum invizibila materie întunecată şi energia întunecată.

Noile informaţii vin de la Sloan Digital Sky Surver III (SDSS-III) şi includ măsurătorile făcute de instrumentul BOSS (Baryon Oscillation Spectroscopic Survey) care calculează distanţa până la galaxii şi la găurile negre.

Harta conţine fotografiile a 200 de milioane de galaxii şi măsurătorile a 1,35 milioane de galaxii.

"Vrem să cartografiem cât mai mult din univers, pentru a înţelege cum accelerează expansiunea universului", a declarat Daniel Eisenstein de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics,directorul SDSS-III.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H