Listarea Facebook: Cea mai mare din industria IT – 5 miliarde dolari

Facebook ar putea depune miercuri documentaţia pentru listarea la bursa de la New York printr-o ofertă publică iniţială de 5 miliarde de dolari şi a selectat Morgan Stanley şi patru alte bănci ca aranjori ai operaţiunii, au declarat surse apropiate discuţiilor pentru IFR.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 09:39
Listarea Facebook: Cea mai mare din industria IT – 5 miliarde dolari

Compania fondată de Mark Zuckerberg în 2004 se pregăteşte să efectueze cea mai mare ofertă publică iniţială efectuată vreodată în industria IT.

Ţinta de finanţare de 5 miliarde de dolari este una preliminară şi ar putea fi ridicată în următoarea perioadă, în funcţie de cererea din partea investitorilor, notează IFR.

Celelalte bănci selectate ca aranjori sunt Goldman Sachs, Bank of America Merrill Lynch, Barclays Capital şi JP Morgan, însă sindicatul ar putea fi extins mai târziu, au adăugat sursele citate.

Reprezentanţii Facebook au refuzat să comenteze informaţiile.

Documentaţia pentru oferta publică iniţială prevede debutul acţiunilor Facebook la bursa de la New York în luna mai.

Iniţial, zvonurile din piaţă indicau o ofertă publică iniţială de 10 miliarde de dolari, însă chiar şi la 5 miliarde de dolari Facebook ar depăşi orice listare efectuată vreodată în industria IT, inclusiv cea a Google, care a atras 2 miliarde de dolari la debut.

Analiştii estimează că oferta publică iniţială a Facebook ar putea stabili un nou minim record în privinţa comisionului acceptat de aranjori pentru a câştiga „privilegiul” de a organiza operaţiunea.