Cea mai mare provocare post-pandemie, cum vaccinează India 1,3 miliarde de oameni. Zeci de mii de oameni sunt deja antrenaţi să administreze dozele VIDEO

India este a doua ţară din lume ca număr de infectări cu coronavirus, în câteva zile fiind de aşteptat să se depăşească pragul de zece milioane. În ţară pandemia e pe pantă descendentă, iar grija autrităţilor e legată acum de imunizarea populaţiei.

18 dec. 2020, 12:58
Cea mai mare provocare post-pandemie, cum vaccinează India 1,3 miliarde de oameni. Zeci de mii de oameni sunt deja antrenaţi să administreze dozele VIDEO

India urmează să aprobe în scurt timp un vaccin anti-Covid şi, potrivit unui material BBC, este nevoie de aproximativ 200.000 de asistente şi medice pentru a administra dozele post-pandemie celor peste 1,3 miliarde de locuitori ai ţării. Pe lângă faptul că numărul personalului medical ar trebui să fie uriaş, el ar trebui să fie distribuit uniform pe teritoriul de 3,28 milioane kilometri pătraţi ai Indiei, adică o suprafaţă de aproape 14 ori mai mare decât cea a României.

Materialul BBC de mai jos prezintă activitatea dintr-un centru de perfecţionare, unde sunt pregătiţi 15.000 de viitori asistenţi care ar urma să administreze dozele de vaccin anti-Covid. Pentru mulţi va fi pentru prima oară când vor face un vaccin real.

Citeşte şi Un cuplu din India s-a căsătorit într-un centru Covid | FOTO

India produce aproximativ 60% dintre vaccinurile de pe piaţa mondială, iar în următoarele şase luni se estimează că vor fi vaccinate post-pandemie aproximativ 300 de milioane de persoane, de pe tot cuprinsul ţării. Primii vaccinaţi vor fi personalul medical şi bătrânii, într-un proces care va începe în luna ianuarie.

S-a solicitat deja autorizarea pentru vaccinul Covishield, produs de Institutul Serum din India, în colaborare cu compania farmaceutică britanică AstraZeneca; și Covaxin, dezvoltat de Bharat Biotech în colaborare cu Consiliul Indian de Cercetare Medicală (ICMR).

Ceilalți candidați care se află în diferite etape ale testelor:

ZyCov-Di, dezvoltat de Zydus-Cadila, din Ahmedabad;

Vaccinul este dezvoltat de Biological E, cu sediul în Hyderabad, prima companie indiană de fabricare a vaccinurilor private, în colaborare cu MIT;

HGCO19, primul vaccin mRNA din India realizat de Genova, cu sediul în Pune, în colaborare cu HDT Biotech Corporation din Seattle, care folosește biți de cod genetic pentru a provoca un răspuns imun;

Un vaccin nazal de Bharat BioTech;

Vaccinul Sputnik V dezvoltat de Dr. Reddy’s Lab și de Centrul Național Gamaleya din Rusia;

Un al doilea vaccin este dezvoltat de Institutul Serum din India și de compania americană de dezvoltare a vaccinurilor Novavax.