Cea mai mare sărbătoare a romilor ar putea fi INTERZISĂ / VIDEO

Cea mai mare sărbătoare a romilor din România, la un pas să fie interzisă. Romii din Transilvania vor ca paranghelia care se organizează an de an la Costeşti, de Sfânta Maria, să nu se mai ţină. Ei spun că bolizii cu sute de cai putere, hainele scumpe şi bijuteriile ostentative nu fac parte din tradiţia ţigănească.

04 sept. 2014, 20:40
Cea mai mare sărbătoare a romilor ar putea fi INTERZISĂ / VIDEO

Imaginile cu romii care îşi etalează opulenţa an de an la Costeşti, de Sfânta Maria, ar putea deveni în curând istorie. Romii din centrul ţării s-au săturat să fie aspru criticaţi de fiecare dată după pranghelia de la Costeşti.

Ne denigrează etnia. Participă nişte persoane care-şi etalează doar aurul, îşi etalează maşinile, care îşi etalează pistoalele„, a spus Aurel Pascu, reprezentantul romilor.

Aşa că, romii au făcut o petiţie şi au trimis-o la Bucureşti, dar şi la autorităţile din Vâlcea. Ei cer ca petrecerea să fie categoric interzisă.

Haine scumpe, mâncăruri alese, maşini de lux şi bijuterii la care abia te poţi uita. Cu asta se laudă romii la Costeşti în fiecare an. Şi ca să fie siguri că petrecerea lor este auzită peste tot, ţiganii dau volumul la manele la maximum. La petreceri vin şi politicienii care vor să obţină voturile ţiganilor.

CITEŞTE ŞI: Romii din Răcari au jefuit un TIR răsturnat cu bere. Au promis că ajută, dar au fugit cu toate baxurile