Cea mai mare tranşă de vaccin anti-COVID de la Pfizer soseşte luni în ţară. Vor ajuge şi noi doze de AstraZeneca

România va primi, luni, cea mai însemnată tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 725.400 doze, a anunţat Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Tot luni, ajunge în România o nouă tranșă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca).

25 apr. 2021, 15:58
Cea mai mare tranşă de vaccin anti-COVID de la Pfizer soseşte luni în ţară. Vor ajuge şi noi doze de AstraZeneca

România va primi luni cea mai insemnată tranșă de vaccin anti-COVID de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 725.400 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Citeşte şi: Maraton de vaccinare în mai, în Bucureşti. Dr. Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul: „Va fi nevoie doar de cartea de identitate”

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:
Centrul Național de Stocare București: 175.500 doze;
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 85.410 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 92.430 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 91.260 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iași: 93.600 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 93.600 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 4.397.309 doze de vaccin anti-COVID produse de compania Pfizer, iar 3.843.269 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației, potrivit CNCAV.

Citeşte şi: Noul protocol de tratament pentru pacienţii COVID, explicat de medicul Virgil Musta. De ce nu se recomandă Ivermectina

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Tot luni sosesc în ţară 40.800 doze de vaccin anti-COVID Vaxzevria. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.
Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Până în prezent, țara noastră a recepționat 1.517.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 533.125 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.


loading...
Partenerii noștri