Cea mai mare unitate medicală din Moldova și-a angajat o firmă de pompieri, în urma incendiului de la Piatra Neamț

Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, cea mai mare unitate medicală din Moldova, a angajat o firmă de pompieri, după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț, când mai mulți pacienți internați la secția de Terapie Intensivă au murit.

01 feb. 2021, 20:12
Cea mai mare unitate medicală din Moldova și-a angajat o firmă de pompieri, în urma incendiului de la Piatra Neamț

Cea mai mare unitate medicală din Moldova și-a angajat o firmă de pompieri. Au trecut două luni și jumătate de la incendiul de la Piatra Neamț și câteva zile de la cel de la Matei Balș. În acest timp, cel mai mare spital din Moldova a fost înființat un serviciu de pompieri. Unitatea medicală din Iași a făcut un contract cu o firmă specializată în prevenirea, intervenţia şi evacuarea în situaţii de urgenţă, conform Mediafax.

Citește și: Mărturia tatălui bebelușului mort după botez. Băiețelul a înghit 110 mililitri de apă. Reacția Patriarhiei

„Are trei pompieri angajaţi acest serviciu privat care asigură permanenţa 24 de ore din 24 şi care execută activităţi specifice permanent, iar dacă este vorba despre un incendiu, dacă el ar apărea, ei ar interveni în primul rând, împreună cu personalul medical. A fost un plan de măsuri care a constat în revizuirea instalatiilor electrice, a instalaţiilor de fluide. Aceasta este o preocupare permanentă”, a declarat Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon Iaşi.

Cea mai mare unitate medicală din Moldova și-a angajat o firmă de pompieri. Pe lângă aceasta, au fost făcute simulări de evacuare în ATI, dar şi în clinica în care sunt internaţi pacienţi COVID-19. Au fost verificate prizele şi stingătoarele, circuitele electrice şi au fost cumpărate încă 150 de stingătoare.

Toate secţiile de ATI din spitalele din Iași au fost verificate și acum urmează controalele. Verificările de după incendiul din Neamţ arată că în unităţile medicale din Iaşi au fost făcute modificări în secţii, din cauza măsurilor COVID, că sunt instalaţii electrice supraîncărcate sau improvizate. Sunt şi clădiri care fie nu au instalaţii de detecţie sau stingere care să funcţioneze sau care nu au fost verificate.

În judeţul Iaşi sunt 67 de clădiri de spital, 22 dintre aceste clădiri au autorizaţie de securitate la incendiu, iar 35 de clădiri au nevoie de o astfel de autorizaţie.

Un bărbat din Iași, infectat cu coronavirus, și-a pus capăt zilelor

Un pacient infectat cu coronavirus, care se afla internat într-un spital din Iași, nu a mai suportat simptomele și a decis să își ia viața, chiar în incinta unității medicale. Bărbatul de 77 de ani era internat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. În noaptea de luni spre marți, acesta a fost găsit spânzurat cu un cearșaf de clanța unei uși. Un coleg de salon este cel care a dat alarma.

În noaptea respectivă, colegul de salon le-a mărturisit asistentelor că pacientul a plecat de ceva vreme și nu s-a mai întors. La scurt timp, personalul medical a anunțat medicul de gardă și a fost descoperită sinuciderea. Doctorii au început să facă manevre de resuscitare, însă a fost prea târziu pentru a mai putea fi salvat. Bărbatul nu mai prezenta semne vitale, iar aceștia au constatat decesul, potrivit știreadeiași.