Cea mai musculoasă doctoriţă din China luptă „la propriu” cu coronavirusul. „Fac tot posibilul pentru a ajuta”

Supereroul Yuan Herong a lăsat lumea cosplay, o artă în care participanţii se costumează în personaje anime, jocuri video sau benzi desenate, pentru a ajuta pacienţii diagnosticaţi cu coronavirus. Tânăra este medic şi a decis să ajute populaţia chineză care se confruntă cu virusul ucigaş.

RomaniaTV.net
03 feb. 2020, 09:19

Medicul din provincia Shandong este o persoană extrem de cunoscută în China, contul său de Instagram adunând 338 de mii de urmăritori. Aceasta şi-a dezvăluit într-o postare meseria, declarând că face tot posibilul pentru a ajuta.

„Sunt doctor. Acest lucru trebuie să fie pe prima linie. Fac tot posibilul pentru a ajuta epidemia. Sunt 171 dee cazuri de pneumonie, până acum au fost vindecate 15.238 de cazuri.” , a declarat aceasta,

Citeşte şi: Un tren din Beijing a ajuns fără pasageri în Moscova. Ce s-a întâmplat cu toţi călătorii chinezi

„Vindecătorii sunt tratați prin medicina tradițională chineză și prin alt tratament simptomatic. Vom încerca tot posibilul să facem o treabă bună în prevenire și tratament. 

Între schimburi, Yuan a postat o serie de videoclipuri de la antremanet, dar în multe cazuri nu a reuşit să ajung în sala de forţe.

Citeşte şi: >Bilanţul deceselor din cauza coronavirus a ajuns la 361! Investitorii renunţă la acţiunile de pe teritoriul Chinei

Fanii acesteia de pe Instagram au felicitat-o pe aceasta şi i-au mulţumit pentru toată munca grea pe care a depus-o. Mai ales în contextul în care medicii lucrează non-stop pentru a opri răspândirea virusului care a ucis peste 360 de persoane.  „Binecuvântați-vă pe voi și pe colegii dumneavoastră doctori. Noroc și urări de a ajuta în cei bolnavi ”, și încă un adăugător:„ Mulțumesc pentru toată munca grea ”. 

Cea mai mare parte a Chinei, de unde se crede că a apărut virusul rămâne sub carantină, iar alte națiuni au blocat evacuările ulterioare ale propriilor oameni, în condițiile în care virusul se răspândeşte extrem de repede. 

Citeşte şi: Imaginile disperării în China. Oficialii guvernamentali fură măştile sanitare, iar medicii împrovizează echipamente de protecţie

Până în acest moment au fost confirmate 17.405 de cazuri de coronavirus, dintre care 362 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 487 au fost trataţi. În Europa au fost confirmate 22 de cazuri, dintre care 10 în Germania, şase în Franţa, două în Italia, două în Marea Britanie, unul în Suedia şi unul în Finlanda. 

China a interzis înmormântările persoanelor decedate din cauza virusului ucigaşâ

Persoanele decedate din cauza infectării cu coronavirus nu vor putea fi înmormântate unde doresc famiile lor şi nici nu vor avea parte de un priveghi. Guvernul chinez a prezentat un protocol strict cu privire la modul în care sunt gestionate cadavrele, ca parte a eforturilor de a controla epidemia.