Imaginile disperării în China. Oficialii guvernamentali fură măştile sanitare, iar medicii împrovizează echipamente de protecţie

Imaginile din centrul epidemiei cu coronavirus stârnesc furie pe internet, mai ales după ce au apărut mai multe fotografii cu oficiali guvernamentali din Wuhan care par a lua măşti destinate angajaţilor din sănătate care se luptă cu virusul ucigaş. De asemenea, au apărut fotografii cu mai multe persoane care îşi fac echipament de protecţie din saci de gunoi.

RomaniaTV.net
02 feb. 2020, 20:17
Imaginile disperării în China. Oficialii guvernamentali fură măştile sanitare, iar medicii împrovizează echipamente de protecţie

Imaginile cu personalul medical care îşi improvizează echipament de protecţie din saci de gunoi, dormind în spital şi plângând de frustare şi epuizare au împânzit reţelele de socializare din China.

Citeşte şi: China înterzice înmormântările persoanele decedate din cauza virusului ucigaş. Ce se întâmpla cu cadavrele victimelor

Un videoclip postat de către un ziar din Beijing surprinde mai mulţi angajaţi guvernamentali în timp ce iau din proviziile de echipamente medicale donate. Un comunicat al guvernului din Wuhan spune că personalul a participat la o întâlnire de urgență cu privire la provizii sâmbătă și ”a primit măști și alte echipamente de protecție” de la Crucea Roșie China, care supraveghează donațiile.

”Vom standardiza colectarea, depozitarea și distribuirea echipamentului de protecție pentru angajații din prima linie… Mulțumesc mass-mediei pentru atenție și monitorizare”,  se arată în comunicat.

Citeşte şi: Isteria coronavirus. Oamenii au început să îşi arunce animalele de la balcon, de teama îmbolnăvirilor FOTO

În alte fotografii surprnd oficialii purtând măşti de faţă N95, cu ventil filtru, la o întâlnire cu doctorii care aveau măşti chirurgicale. Mai multe persoane au criticat imaginile şi au adăugat hashtagul ”Guvernul Wuhan răspunde prin a lua măștile personalului”.

Alții privesc imaginile prin prisma faptului că oficialii au privilegii, pentru că oamenii de rând fac eforturi să își cumpere măști și altfel de echipamente de protecție.

Până în acest moment, în China, au murit 304 oameni, duminică, 2 februarie, fiind anunțate alte 45 de decese, majoritatea în provincia Hubei. În același timp, peste 14.000 de cazuri de îmbolnăviri au fost raportate de autorități.